2010-04-14 63 瀏覽
 同朋友行到灣仔,朋友話食過新森林焗之專門店覺得幾抵食, 之前又睇過 OpenRice 食評,都好似好多款式,幾好,最後夜晚嚟咗呢間:一入到去可能仲早,無咩人,格局有啲日式,好企埋的感覺. 侍應都好好禮貌,安排咗我同朋友坐卡位, 除咗個卡位有啲窄同細之外,其他都幾好. MEUN 有好多嘢食揀,我哋兩個人叫咗 99 蚊的二人套餐: 餐湯:紅湯白湯,淡淡哋,無咩味... 普通.蔬菜:青咖喱炒雜菜,青咖喱淡淡哋,雜菜撈埋一碟,但係都有西蘭花,菜心 / 芥蘭,樣樣一啲,都OK,如果叫泰式炒豬頸肉可能會好啲.薯茸:馬德里羊肉焗薯茸,侍應一送到嚟,就好細心叫我哋:"小心熱",見到個碟仲出煙,啱啱焗起,啲薯茸好綿好軟冧冧,啲羊肉又唔好太 "SO"!好好食!我仲食咗大半碟,搞到朋友無得點食!焗飯:牛仔骨焗飯,碟焗飯又係熱 LA LA,仲有好多牛仔骨!好抵! 啲飯又唔好太乾,個汁啱啱好,有黑淑香又唔會太辣!好好味!煙鴨胸肉薄餅捲:初初,我同朋友都以為係PIZZA,不過一上枱,見到有個中式蒸籠,原來碟菜好似北京填鴨咁,但換咗做煙鴨煙肉!鴨煙肉好冧,唔好太 "UN",薄餅好軟,好有創意,好好食!甜品:頹..
 同朋友行到灣仔,朋友話食過新森林焗之專門店覺得幾抵食,

除咗個卡位有啲窄同細之外,其他都幾好.

餐湯:紅湯白湯,淡淡哋,無咩味... 普通.
我仲食咗大半碟,搞到朋友無得點食!
啲飯又唔好太乾,個汁啱啱好,有黑淑香又唔會太辣!好好味!
甜品:頹... 無意見.

食咗咁多嘢,加埋都係 $111,好滿足,好飽!又可以一餐試咁多款食物!可能係閒日,坐滿哂都好靜,唔會嘈!傾計食飯幾好!啲侍應都好細心,好有禮!GOOD!今餐係朋友請食飯
,下次要請返朋友食啲又抵又飽又滿足的嘢先得!

QUIT GOOD!行開呢頭會再幫襯!
普通雜菜湯
檸茶,唔會太甜,幾好!
青咖喱炒雜菜
馬德里羊肉,正!
馬德里羊肉
牛仔骨焗飯,好多牛仔骨,好抵!
2010-04-13
檸茶,唔會太甜,幾好!
馬德里羊肉,正!
馬德里羊肉
牛仔骨焗飯,好多牛仔骨,好抵!