2012-08-31 15 瀏覽
1700接女友收工後,1800到灣仔德興打邊爐.因為一早訂枱,所以唔使等就入座了.地方環境夠大,有電視直播.好嘞!首先我們點了個冬陰功湯底.正吖.材料有蝦,青口,洋蔥,蔥,椰菜,番茄..還送兩隻虎蝦.跟住就點火鍋料~~手切肥牛.鮮帶子炸魚皮手打蝦丸台灣貢丸豬粉腸豬潤蟹腿肉魚蓉麵豬皮切片涼瓜水餃潮洲魚蛋通菜牛栢葉.以上某些食物當然有叫第二輪嘞!!正係手切肥牛都三碟,切片涼瓜三碟.飲料,計有酸梅汁.庶水,還有各式各樣汽水,但無橙汁..混醬每位加$9元咁嘅價錢咁嘅質素.$140一位.值得再次光顧.PS.其實還有很多湯底選擇.例如~麻辣.沙嗲及皮蛋等等.
1700接女友收工後,1800到灣仔德興打邊爐.因為一早訂枱,所以唔使等就入座了.地方環境夠大,有電視直播.好嘞!首先我們點了個冬陰功湯底.正吖.材料有蝦,青口,洋蔥,蔥,椰菜,番茄.[湯底係免費].還送兩隻虎蝦.跟住就點火鍋料~~手切肥牛[正.無乜肥膏].鮮帶子[可以]炸魚皮[脆]手打蝦丸[可以]台灣貢丸[正]豬粉腸[可以]豬潤[一般]蟹腿肉[差]魚蓉麵[差]豬皮[爽]切片涼瓜[苦,但好正]水餃[鮮甜]潮洲魚蛋[差]通菜[一般]牛栢葉[一般].以上某些食物當然有叫第二輪嘞!!正係手切肥牛都三碟,切片涼瓜三碟[因女友勁喜歡].飲料,計有酸梅汁.庶水,還有各式各樣汽水,但無橙汁.[飲料係任飲].混醬每位加$9元[可接受]咁嘅價錢咁嘅質素.$140一位.值得再次光顧.PS.其實還有很多湯底選擇.例如~麻辣.沙嗲及皮蛋等等[真材實料].
  • 手切肥牛/切片涼瓜/台灣貢丸