家賀屋刺身寿司專門店

Harvest House Sushi
2016-06-07 601 瀏覽
是晚屋企冇飯開,所以相約同樣來自「無飯家庭」既朋友仔出城搵食😆因為朋友他想食日本野,所以就揀左近地鐵站既「家賀屋」,一出𨋢就俾佢呢個餐牌所吸引⋯刺身種類都幾多👀可能因為過左食晚飯既時間,所以人流唔算多,很快就安排入座👍🏼睇下食咩先⋯⋯其實佢真係好多選擇,對於有選擇困難既我黎講,真係有啲難度😅係餐廳內,見到唔少食客都點左「特選鮪盛」,所以我地都唔執輸,叫左份黎試試👀吞拿魚腩油脂分布平均,入口即溶⋯正👍🏼不過對於細食既人黎講,食一舊會好啲,如果唔係就試唔到更多野了😆今日出面落勁大雨彩虹都冇出現😭所以叫個「彩虹壽司卷」黎滿足下自己😍而且仲一次過滿足你七種不同既口味~而每舊卷入面都有牛油果、脆卜卜既紫菜、炒香左既芝麻,所以入口唔會太單調😁由於我係鰻魚控既關係,我每次到日本餐廳都必點鰻魚飯😋雖然,鰻魚飯周圍都可以食到,但唔係度度都做得好食,而佢呢度個飯、鰻魚、燒汁既比例都拿捏得剛剛好,而且佢用左爽脆既青瓜同煎蛋絲做配菜,去減低油膩之餘仲豐富左個口感~😁松壽司定食—呢個有令我有啲失望😬首先,魷魚鬚炸得唔夠乾身,令食完第一啖就覺得好油膩🙈其次,佢既壽司飯握得不錯,用筷子夾都唔會鬆散,而且壽司入口有微
特選鮪盛
彩虹壽司卷
蒲燒鰻魚
松壽司定食
其次,佢既壽司飯握得不錯,用筷子夾都唔會鬆散,而且壽司入口有微暖,唔會太硬😎當中,有壽司夾有紫蘇葉,入口有淡淡既紫蘇香味,令人開胃😆
另外,佢個三文魚頭湯睇得出佢係真材真料,入口不算太咸,以麵豉湯黎講都算清😋
以港島區黎講,價錢都算合理!👀
2016-06-05
特選鮪盛