2013-09-25 3134 瀏覽
到囍宴叫左個 368 Set,連茶芥加一 430到見到要18蚊茶介重以為用咩靚茶葉,飲完只係心中暗罵如果有選擇我會唔叫茶,回水好過  講返個set頭盤秘製凍豆腐鮑汁香酥糯米鴨芥末胡麻醬拌日本溫室蕃茄主菜雲上東坡醉千層香辣薑蔥腐乳炒蝦養生白菜燉雞湯香茅柑桔松鼠魚甜品私房自家製雪糕秘製凍豆腐一貫百福豆腐的味道,個汁味道就淡淡地,兩樣淡味野加埋個味當然都係淡,好似小學生煮飯仔鮑汁香酥糯米鴨個粉做得不錯,但鴨有點騷, 鴨騷跟用甚麼飼料很有關係,如果非用鴨不可,可不選點香味重一點而騷味少點的,可知動物騷味就如女人騷味一樣不是個個人受得了,當然同時有人很喜歡芥末胡麻醬拌日本溫室蕃茄跟秘製凍豆腐一樣是零技術菜式,好似小學生煮飯仔,個汁都唔錯,幾好雲上東坡醉千層五花腩味味道不錯,但感覺肥膩,梅菜、冬菇味道不足令五花腩入口更覺肥膩 香辣薑蔥腐乳炒蝦味道不錯,8道菜當中最好,聰明地用薑蔥腐乳炒就算是急凍貨色都不易被發現養生白菜燉雞湯清清淡淡,不錯不錯香茅柑桔松鼠魚醬汁特別,可惜魚太細,汁再多也無用武之地私房自家製雪糕最後雪糕誠意十足,味道欠奉 總括而言, 雖然味道未見特出我喜歡菜式夠簡單,但以400多元來
到囍宴叫左個 368 Set,連茶芥加一 430到
見到要18蚊茶介重以為用咩靚茶葉,飲完只係心中暗罵
如果有選擇我會唔叫茶,回水好過

講返個set

香辣薑蔥腐乳炒蝦
養生白菜燉雞湯
清清淡淡,不錯不錯
香茅柑桔松鼠魚
醬汁特別,可惜魚太細,汁再多也無用武之地
私房自家製雪糕
最後雪糕誠意十足,味道欠奉

總括而言, 雖然味道未見特出我喜歡菜式夠簡單,但以400多元來說我應該可以得到更好吧
題外話/補充資料: 去前有期望,去後感絕望 我不會再信流言,吹到好好食.....................食完........我無野想講啦
2013-09-14