2015-05-04 3358 瀏覽
朋友提議去銅鑼灣揾食,原來幾年前嚟過,唔駛等就可以入座,環境幾清靜,經服務員介紹,都係做緊半自助餐,主菜是食石燒,仲多咗石鍋燒和石春鍋燒,先選好石燒主菜,有扒類或海鮮,價錢當然有唔同。我鍾意有湯汁,我揀咗石鍋燒-蟹腳和龍蝦尾,朋友選食石燒-無骨牛排和龍蝦尾。其中凍蝦和青口,夠晒新鮮,非常好味每人加送焗湯1客,焗湯香噴噴,不過,最正都係蒜蓉包,新鮮焗起熱辣辣,配埋黑松露醬,保持水準, 味道出色,超正!好喇,主菜出場,著好餐廳提供嘅圍裙,龍蝦尾和牛排好大件,蟹腳都好足料,服務員先幫我地將海鮮和牛排放在石上,仲好有耐性教我地點樣煮,點樣控制時間,又教我地落咩調味,朋友嗰碟配上熱配菜,直情好似自己係大廚咁!牛排煮到七成左右,OK喎,好有肉味又唔韌;龍蝦尾啖啖肉,石燒鍋嗰龍蝦汁好好味,蟹腳不過不失,食到好飽足!仲有甜品,都有10款選擇,法式焦糖燉蛋和紐約芝士餅最好味,其它還可以。最後歎埋杯即磨咖啡,飽晒!整體嚟講,食物質素保持水準,環境清靜,座位寬敞,服務員態度親切,如細心咁留意到客人進食速度,剛好食咗沙律才上焗湯,然後再上主菜,使食物出品能夠保持好味道的感覺,抵讚!服務員提我地,提早1天訂超過
朋友提議去銅鑼灣揾食
,原來幾年前嚟過
沙律,冷盤選擇多
凍蝦和青口
其中凍蝦和青口,夠晒新鮮,非常好味
每人加送焗湯1客,焗湯香噴噴,不過,最正都係蒜蓉包
,新鮮焗起熱辣辣,配埋黑松露醬,保持水準, 味道出色,超正
好喇,主菜出場
石鍋燒 - 龍蝦尾配蟹腳
石燒 - 無骨牛排拼龍蝦尾
熱配菜
牛排煮到七成左右,OK喎
,好有肉味又唔韌;龍蝦尾啖啖肉,石燒鍋嗰龍蝦汁好好味
,其它還可以。
自助甜品
自助甜品
最後歎埋杯即磨咖啡,飽晒!
即磨咖啡
服務員提我地,提早1天訂超過4位的話會有蛋糕送
,當月生日
仲送多支酒
,啱晒慶生gathering
2015-04-23
  • 蒜蓉包