2011-10-30 174 瀏覽
時日行完展覽,就去左屋企人介紹個間十八溪飲茶~因為無訂台所以要等到確定有人訂左台唔黎先比我地入去XD~最後我地執到死雞竟然有一張細台SPARE到比我地~超LUCKY的!因為很餓的關係~見到二人飲茶套餐都幾抵食同埋D野都幾ARM胃口就即刻ORDER左百靚蚊有五個點心係灣仔會展附近來算真的很OK了@@~蝦餃> 皮薄~入面有筍的~蝦也夠大夠甜~十分好燒賣> 鮮味夠雜菇髮菜餃> 普普通通@@~不過不失雞批> 以個幾好食@@皮脆脆的,而且黎到個陣係熱辣辣的~入面唔算多料(ARM我XD)春卷> 以到用D油算靚,所以食落個炸春卷唔會話太膩,而且黎到係熱辣辣的,加分!食完都係覺得唔夠飽。。囧。。因為二人餐分量真係幾少,每人平均得五件野食。。。最後再叫左個乳豬夾餅同蝦多士乳豬好好食呀@@個皮好脆,亦唔會話太多肥但用皮黎夾真係第一次。。。覺得無咁GE必要。。。佢仲比埋菠蘿添。。覺得怪怪的。。就咁食乳豬就夠了@@蝦多士唔錯,因為佢D油新鮮,加上D蝦唔係用D好差的蝦,夠爽甜,亦夠脆,所以很不錯!順帶一提,以個蝦多士一D都唔覺得油的@@好難得
時日行完展覽,就去左屋企人介紹個間十八溪飲茶~

百靚蚊有五個點心係灣仔會展附近來算真的很OK了@@~

蝦餃> 皮薄~入面有筍的~蝦也夠大夠甜~十分好
燒賣> 鮮味夠
雜菇髮菜餃> 普普通通@@~不過不失

最後再叫左個乳豬夾餅同蝦多士

乳豬好好食呀@@個皮好脆,亦唔會話太多肥
但用皮黎夾真係第一次。。。覺得無咁GE必要。。。
佢仲比埋菠蘿添。。覺得怪怪的。。
就咁食乳豬就夠了@@

順帶一提,以個蝦多士一D都唔覺得油的@@好難得
小菜幾好食@@!
2011-09-17
小菜幾好食@@!