2015-04-27 2432 瀏覽
今日難得放假, 已經想再去食再興肥叉好耐, 於是決定早d起身襯午市前去再興一去到坐低, 唸都唔洗唸就叫果位做左N年既年老侍應一個肥叉飯, 食過既人都知我講邊個幾十秒唔洗就有啦, 一睇心知不秒, d色好明顯係放左至少幾個鐘以上完全冇放過落麥芽糖浸過一擺埋口, 完完全全係冷冰冰的, 唔講仲以為係尋晚賣剩放係雪櫃岩岩拎出黎既仲有就係有一半份量既叉燒都係好大舊又瘦到喊既老實講我一早黎, 客人唔多, 冇可能會俾到咁既叉燒我, 一定夠時間浸熱佢做左咁多年人, 未試過堂食叉燒可以難食到咁樣最重點係我即刻問果位老侍應, "唔該, d叉燒好冷,點食?" , 佢既答覆真係經典, 佢話" 叉燒擺耐左, 梗係冷左啦"我11點幾去到, 你11點先開門, 而個原因真係世界級老實講, 我之前係再興fans,食左好多年, 真心覺得正, 就算近年水準開始唔穩定, 我都間中會去, 今次之後我真係唔會再去再興質素真係每況越下, 而個真係不爭既事實

仲有就係有一半份量既叉燒都係好大舊又瘦到喊既

做左咁多年人, 未試過堂食叉燒可以難食到咁樣

我11點幾去到, 你11點先開門, 而個原因真係世界級

再興質素真係每況越下, 而個真係不爭既事實
叉燒
叉燒