餐廳: 金豪酒家
資訊:

2015-02-04 1517 瀏覽
一行4人想試廣東小炒,友人推薦去呢間金豪,通常這種外表無咩特別,內部一定好多神秘高手(菜餚)出沒。剛來就有幾圍人走,等左30分鐘左右可以入座。坐下來馬上叫一個古法生炆龍躉,龍躉皮成尺厚的骨膠原非常令人討好(女士必食),味道不錯,不過不知是否我們這個比較重手,有點過咸,不過大概上還是不錯,色香味齊全。避風塘瀨尿蝦(食左1/3先記得影相),送飯一流,第一次食到既瀨尿蝦會剝埋殼俾你 + 避風塘炒 + 白飯,避風塘香料入哂D蝦肉度,加落白飯真係超級美味,絕對推介。芥末牛柳粒,牛柳粒食落有WASABI味,不過完全吾辣,味道很香口,牛肉質感、水分都剛剛好,一口一口食,正到呢。最後叫左個奶油菜蔬同jj雞煲,將熟到9成既雞倒落去熟既熱瓦煲,聲音效果很到位,感覺又夠哂鑊氣,食落口好香、彈牙,幾爽!最後,走左去第到食個靚糖水閃人hehee(這間沒有糖水xd)

剛來就有幾圍人走,等左30分鐘左右可以入座。
2015-02-02