2012-06-12 136 瀏覽
本身好少寫食評,剛剛試了間新開ge火煱店,覺得幾好食,所以試下寫。都幾難揾,原來係石硤尾街corner位小菜皇對面。當晚有兩條游水章紅魚,兩百幾蚊一條可作活魚刺身,幾抵,不過我地人少所以無試到,下次試。打邊爐梗係要試下牛肉la, 這裏的牛肉我幾鍾意,有咬口,有牛肉味,啱晒我!牛栢葉吾錯,新鮮有甜味,吾似白色漂到無味淨係食到豉油味果D。在坐有位朋友鍾意食豬什,話呢果豬什拼盤好正,件件新鮮,有豬大腸,豬粉腸,豬脆管,豬肺,豬膶連豬腸花都有,好味。 真係即炸,攞出黎時仲好熱,配埋則邊果隻酸辣醤,幾夾幾好食。 手打芝士蝦丸真係好食,芝士味同蝦味好夾,蝦丸本身好新鮮,吾似加左粉果D,真係食到一啖啖蝦肉,LIKE! 帶子刺身可以,但吾算突出。海蝦雲呑都吾錯,應該係自己包,入面隻蝦都大大隻,有蝦味,吾似出面交黎果D貨式。呢間火煱店幾好食,而且新開,火煱料新鮮,地方亁淨,招呼幾好,會再黎。
火煱店門口
都幾難揾,原來係石硤尾街corner位小菜皇對面。
海鮮魚缸,海鮮吾算多,但好新鮮
手切本地牛肉
黑牛柏葉
豬什併盤
即炸嚮玲
真係即炸,攞出黎時仲好熱,配埋則邊果隻酸辣醤,幾夾幾好食。
芝士墨魚丸,蝦丸
帶子刺身
帶子刺身可以,但吾算突出。

2012-06-11
海鮮魚缸,海鮮吾算多,但好新鮮