2006-10-09 5 瀏覽
咦? 好surprise! 竟然有重慶, 仲有相添!如題, 媽媽生日竟撞正中秋佳節, 本來話左返屋企打邊爐, 不過o係舖頭收工走得來都成8點, 於是去返我地平時的飯堂-- 重慶。貪佢夠近(100步唔夠)同估佢實有位。估唔到的是, 該晚個場都幾爆, 火鍋都爆曬, 最後搵到一張檯叫小菜。有位幾大隻的知客呀姐, 此酒樓轉左無數手後都仲見到佢, 就知佢幾堅。此姐姐見我地7個人, 唔會亂推介套餐俾我地, 會幫我地諗埋邊樣抵食, 呢d人情味, 係集團式酒樓一定冇的。老實, 食過咩就唔多記得。只係記得880元, 有扇貝又有條班仔, 味道我唔expect太多。成日食重慶, 其實水準只係一般。午市就幾抵食。笑面全歸作歸屬感, 飯堂執的話, 我地會幾頭痕的。
咦? 好surprise! 竟然有重慶, 仲有相添!

成日食重慶, 其實水準只係一般。午市就幾抵食。

笑面全歸作歸屬感, 飯堂執的話, 我地會幾頭痕的。