餐廳: 添好運點心專門店
資訊:

2016-06-25 7114 瀏覽
小巿民在這個通脹加價不斷的社會 生活困難小至買粒糖大至買舊磗都係咁辛苦咁困難政府已經唔識去控制呢個社會 呢個自由社會一早已失衡出街食野要求又高左 但野又貴左 真係好難搞食晏時間要諗食乜又係痛苦好耐無食過中式點心 但酒樓又係貴又要唔太好食有同事話不如去食添好運啦 好耐無食咁就兩支公去左等位 當然你要食米芝蓮食品要付出少少時間不過因為呢間都算大間 同埋時間上都算早 大約十二點等左一陣就入得去喇有成年無食過 野食多左都有少少加幅 但可以接受入到去爆晒場 好熱鬧先黎煎蘿蔔糕 粉同白蘿蔔既比例應該係7:3左右 呢個比例 糕本身會比較實淨啲 唔會一夾就散但又可以食到一舊舊既蘿蔔 煎得唔算好燶 火候唔錯 都幾有以前酒樓食既即煎蘿蔔糕架鳳爪排骨飯熱辣辣即蒸排骨飯 其實好林身好香飯味最鐘意佢加少少豉油同埋排骨既精華撈埋一齊同飯食雖然而家天氣熱 但呢個飯令人好滿足 而且白飯每粒都分明 唔會水份太高做成一PAT野咁   酥焗叉燒飽呢個可謂佢既招牌菜 本來一個普通既餐飽仔因為酥焗變成一個非常好食既出品 色香味俱全 帶少少焗金黃面 好香既酥皮味而味道方面絕不失色 脆香既外層 熱辣辣既內饀 叉燒味重同份量多 粒粒
小巿民在這個通脹加價不斷的社會 生活困難

豉油皇魚茸燒賣
好特別既一道點心
一黎到差啲認唔出我有點到 因為佢話魚茸燒賣
我直覺上係會覺得好似平時個啲黃色版咁樣
點不知原來真係用鯪魚整成既魚茸 真材實料!!!
魚味十足但唔會腥 做好晒準備

呢個價錢食到呢個質數 真係值回票價!!!
2016-06-23
豉油皇魚茸燒賣