2014-02-02 1808 瀏覽
春節期間啲食肆唔係冇開就係加價,冇乜好食就試吓啲其它。有聽過認識嘅印度朋友推薦呢間印度小店,所以走去試吓!之前有經過,買過件油酥餅外賣,但係就冇認真去品嚐!今次係一個 late lunch,裡面唔大,只得5枱,可以坐18—20人。入到去已經有4枱人,剛剛剩番張細枱俾我!樓面個應該係印度人,人好nice,識廣東話。因為唔係好肚餓,只叫咗份咖喱雞翼,油酥餅同凍印度奶茶,總括嚟講,味道幾好,以後去開黃金商場附近就多個選擇!雞翼食落味道好似 Tandoori Chicken,不過係炸唔係烤嘅,所以比較多油。我自己好鍾意 Tandoori Chicken 嘅味道。油酥餅同薄餅都係即制即煎,熱辣辣咁食,好正!比較失望係個印度奶茶,主要係同我期望嘅味道唔一樣,可能係唔同嘅地方用嘅香料同配方唔一樣,另外就係入口時水水地冇乜味道,要入咗口後面先有香味,而且有啲好幼細嘅茶渣會經由吸管一齊入口!為咗試真啲,我再叫咗個熱印度奶茶,香味冇因為熱咗而提升,只係因為唔駛用飲管,所以唔駛飲埋啲茶渣入口!
春節期間啲食肆唔係冇開就係加價,冇乜好食就試吓啲其它。
凍印度奶茶,咖喱雞翼,油酥餅
2014-02-02