2016-04-23 1223 瀏覽
第一次黎尼一間咁出名既劉森記麵家,蝦子撈麵最出名,黑柏葉好少見,於是經過深思熟慮,叫左蝦子薑蔥黑柏葉撈麵,40蚊。我估40蚊係尼一區算係比較貴既,但係唔緊要,想試下出名既野。張枱度有一罐酸蘿蔔,可以無限量囉。我第一次驚唔好食唔敢攞太多。蝦子撈麵等左一排,所以我就空口試左一舊,酸酸地,又有小小生既白蘿蔔既味道,唔錯蝦子撈麵終於上黎,都幾大份既,蝦子多麵超多,黑柏葉唔多。黑柏葉:點辣豉油,脆卜卜,唔錯,但冇乜特別。蝦子麵:有d幹,但下面d麵又有小小油,蝦子多所以還ok,但是我覺得試過一次就得,唔洗特登黎,不過路過再去食都ok既,但是平時很少去深水埗,同埋果度咁多野食,唔洗次次食尼一間既蝦子麵湯:蝦子麵跟既湯,聽話係因為驚食蝦子撈麵會口乾,所以跟湯,湯清清地既,鮮美,但係係因為蝦子本身咁鮮定係味精我就唔知了wor麵因為有d乾,所以配蘿蔔一齊食岩岩好,好爽口總體ok,代表香港特色,建議遊客可以去食,但係香港人就唔洗特登跑去果邊食,我相信其他地方都有尼d野既

蝦子撈麵終於上黎,都幾大份既,蝦子多麵超多,黑柏葉唔多。

黑柏葉:點辣豉油,脆卜卜,唔錯,但冇乜特別。

麵因為有d乾,所以配蘿蔔一齊食岩岩好,好爽口

免費的酸蘿蔔
蝦子薑蔥黑柏葉撈麵