2016-01-05 2029 瀏覽
路過好多次都唔敢入,總覺得好多收買佬,龍蛇混雜。入到去雖然無咩年輕人,但顧客們個個個樣都幾善良。我哋要搭枱,搭枱個uncle都好友善,中間仲留底哂啲細遠離席多次,去買啤酒,又食外面買返嚟嘅乳鴿,姐姐都無話佢。我哋入席時剛好姐姐清緊枱同地板,佢哋都好好禮貌叫我哋等等。碗筷嚟嘅時候已洗好,真係五星級酒樓都無咁嘅服務。點心檔姐姐又對我呢啲生客同樣有耐性照顧有加,完全超出我所料。茶$7一位,睇《飲食男女》個節目話啲客好欣賞個普洱,而且配茶之法更是高度商業秘密。茶啲確比一般茶樓濃,沖咗幾次水都唔會淡哂。但睇咪傳說中咁突出又不至於。點心價錢約$16~$18左右鳳爪古早味鳳爪,汁好濃厚,超級入味。鵪鶉蛋燒賣味道偏淡。其實我係想試豬潤燒賣,但記錯咗。大包懷舊點心,勞動界之選。內有雞件、燒肉。味道同一般菜肉包相若。糯米雞又一飽肚之選,餡料唔算多。糯米煮得好綿,唔會實的的,每一part有吸收到醬汁。菜肉餃賣相吸引,但食落無睇落咁good, 皮煙韌度差少少,餡料也沒有一般粉果多層次。但總結還是喜歡信興,時光倒流,慢活的時光。
路過好多次都唔敢入,總覺得好多收買佬,龍蛇混雜。
鳳爪 大包 鵪鶉蛋燒賣
點心價錢約$16~$18左右

鳳爪

古早味鳳爪,汁好濃厚,超級入味。

鵪鶉蛋燒賣

味道偏淡。其實我係想試豬潤燒賣,但記錯咗。

菜肉餃
菜肉餃

但總結還是喜歡信興,時光倒流,慢活的時光。
2016-01-05
鳳爪 大包 鵪鶉蛋燒賣