2016-06-17 1806 瀏覽
呢度係一間食煙三文魚主題嘅專門店 ,裡面嘅 裝修都好得意, 牆上面一幅幅壁畫係用三文魚做主題畫嘅公仔, 都有唔同既意思。餐廳嘅座位係用粉紅色梳化,柱子上都貼滿閃爍既鑽石裝飾 ,好靚好elegant ,坐喺裏面就好似公主咁喺度進進食晚餐同老公揀左個情侶二人套餐 $298 三文魚刺身(1/4磅) 有四塊,塊塊都好厚好大塊,每件油脂分佈均勻, 好新鮮好肥美餐湯加28蚊可以選擇轉酥皮海鮮湯或者酥皮龍蝦湯 ,我選擇左轉酥皮龍蝦湯, 龍蝦肉好彈牙,份量亦很多,湯飄溢著香濃龍蝦味道,大大碗酥皮溝埋落啲湯度飲先至最正另外一碗餐湯我哋都加左20蚊轉泡沫三文魚湯, 好好奇點叫泡沫 , 原來就係將 三文魚湯 打到起曬泡 ,再 火焰 一下,放喺枱度已經 散發著 好濃烈既三文魚香味 ,個湯都好細緻creamy ,飲得出裏面係用左好多三文魚打出嚟 三文魚白汁醬伴香焗法包, 法包上到枱還是暖暖熱熱的 , 外脆內軟 ,醬汁帶鹹香味,上面再搽牛油同三文魚白汁醬食, 同法包真係好夾main course我哋揀咗招牌煙三文魚蟹子扁意粉,woooo 煙三文魚好大塊喔,雖然 已經 經過加工 ,但係食落肉質還會感覺到好新鮮鮮嫩
同老公揀左個情侶二人套餐 $298

煙三文魚好大塊喔,雖然 已經 經過加工 ,但係食落肉質還會感覺到好新鮮鮮嫩 , 呢個主菜真係值得推介比一眾愛美又怕肥嘅靚女們呀~
酥炸魷魚圈半蜜糖雞尾,腸蜜糖雞尾腸食落 甜甜的不會很漏, 魷魚酥炸得很香脆,裡面魷魚食材用料新鮮彈牙
甜品時間到啦 呢拿雪糕同埋cheesecake都係賣飛佛呀~
  • 煎三文魚蟹子扁意粉
  • 泡沬煙三文魚忌廉湯