2012-07-23 27 瀏覽
繼幾年後,我地姊妹係星期五晚上又重臨紅粉佳人聚一聚早前已訂左位,原來分左2場,6PM-8:30PM, 訂左第二場,店員再三叮囑要準時,因為係唔HOLD檯既8:30PM到達後,店員醒目咁問我地要唔要等卡位,好吧,反正會好坐啲黎呢度一定要食三文魚!發板點左煎三文魚飯, 姊妹想食豬手餐,跟泡沫三文魚湯,點知佢話每人最少要點一樣野(但MENU係冇寫既)於是加左一個酥皮三文魚海鮮湯同三文魚刺身, 1/4 分三文魚刺身:三文魚望落去好有光澤,食落亦很有香味法包+三文魚醬: 法包皮有點硬,但中間部分很夠鬆軟, 配上三文魚醬,味道很獨特酥皮三文魚海鮮湯:個酥皮幾夠鬆脆,但唔係好夠多層,較薄身湯中有一粒粒既三文魚碎,但唔覺有海鮮味,係忌廉湯咁最鐘意呢個泡沫三文魚湯:好特別! 有一層泡沫係上面飲落亦很香濃,都係有一粒粒既三文魚碎三文魚飯:呢個飯賣相唔錯,仲有啲郁郁下既木魚係上面但食落比較一般,煎得太熟了*佢係拎呢個餐湯過黎既時候唔舍點解隻手一彈,彈左一粒好似飯既野去個湯邊,我地呆左,問個侍應係咩黎,佢話係湯上既蒜蓉,我地又呆左....結果哥碗野都冇人郁過....豬手:味道OK,但豬手始終係去返德國餐廳,好
繼幾年後,我地姊妹係星期五晚上又重臨紅粉佳人聚一聚

黎呢度一定要食三文魚!

發板點左煎三文魚飯, 姊妹想食豬手餐,跟泡沫三文魚湯,

點知佢話每人最少要點一樣野(但MENU係冇寫既)

於是加左一個酥皮三文魚海鮮湯同三文魚刺身, 1/4 分

三文魚刺身:三文魚望落去好有光澤,食落亦很有香味
酥皮三文魚海鮮湯:個酥皮幾夠鬆脆,但唔係好夠多層,較薄身
湯中有一粒粒既三文魚碎,但唔覺有海鮮味,係忌廉湯咁
最鐘意呢個泡沫三文魚湯:好特別! 有一層泡沫係上面
飲落亦很香濃,都係有一粒粒既三文魚碎
三文魚飯:呢個飯賣相唔錯,仲有啲郁郁下既木魚係上面
但食落比較一般,煎得太熟了

豬手:味道OK,但豬手始終係去返德國餐廳,好似King Ludwig Beerhall哥啲會比較正宗
香橙黑朱古力心太軟:雖然皮夠薄,又有流心,但個味好怪,苦苦地,又唔夠香
呢個係跟餐甜品:最神奇既係佢係一個布甸,但食落真係唔知咩味! 甜甜地咁,味道一般
其實呢度既卡位真係傾計唔錯既地方,食物亦算唔錯,服務亦算OK, 可以黎試下

題外話/補充資料: 建議先訂位
2012-07-20