2008-11-10 2 瀏覽
6/11/2008(四)九個月記念日的晚餐, 我安排了和妳到紅粉佳人吃西餐. 兩日前打去book位, 想要下晝六點正兩張卡位, 侍應生竟然話未必有卡位架! 嘩, 甘巴閉?我地下晝六點正去到, 餐廳果然已經坐左一半人, 仲要大部分卡位已俾人坐左..到左六點半已經full左八成, 7點餐廳已經叫d walk-in客過半個鐘再黎! 好旺場ar!我地點左個白汁龍脷柳菠菜麵既set dinner, 再散叫一份三文魚帶子炒飯同埋一份咖哩金菇牛肉卷. total 埋單$210.先上餐湯忌廉湯同咖哩金菇牛肉卷. 湯正常味, 咖哩金菇牛肉卷做得幾好, 咖哩幾香, 無叫錯. 餐包一如其他食評所指, 點d三文魚sauce幾正.之後黎埋三文魚帶子炒飯, 有三文魚, 帶子, 蛋白等, 份量幾多, 味道略淡, 可以話唔太油健康law. 白汁龍脷柳菠菜麵同樣大份足料. 龍脷柳之外, 仲有鮑魚片, 椰菜花, 西蘭花, 露荀等, 白汁香濃.好多客, 但侍應生仍有禮貌, 數次主動斟水, 呢點要讚.氣氛唔錯, 多客(幾多外國人) 但因為空間大, 所以唔會太嘈, 適合談心. 我地食左一陣佢地調暗左d燈並每枱放上蠟燭. It'
6/11/2008(四)

好多客, 但侍應生仍有禮貌, 數次主動斟水, 呢點要讚.

氣氛唔錯, 多客(幾多外國人) 但因為空間大, 所以唔會太嘈, 適合談心. 我地食左一陣佢地調暗左d燈並每枱放上蠟燭. It's more romantic~!

如果你好西餐, 又想去有氣氛d餐廳既話, 呢度俾around $100 就可以好好享受一餐.
餐包, 點d三文魚sauce幾正 (味道: 8/10)
咖哩金菇牛肉卷 (味道: 9/10)
三文魚帶子炒飯 味道略淡 (味道: 6/10)
白汁龍脷柳菠菜麵 (味道: 8/10)
餐包, 點d三文魚sauce幾正 (味道: 8/10)
咖哩金菇牛肉卷 (味道: 9/10)
白汁龍脷柳菠菜麵 (味道: 8/10)