2015-08-30 1904 瀏覽
食素嘅朋友帶我去油麻地威,餐廳位於廟街內,經過時仲可以睇到香港『特色』。餐廳裝修簡單,但全院滿座,估計食物質素應該不錯。三文魚口感超似,點埋wasabi真係完全唔會覺得自己食緊素啊今次嘅目的就係食呢道菜,雖然好多胡椒粒,不過啲湯都係唔夠辣,咁啱今日個胃有啲寒,飲完即刻舒服啲啦。食唔出餃子內有咩材料,只睇到有粟米,但味道都不錯,唯獨係餃子好易散開,要小心啲"不"佢出黎。豆腐好滑,菇都好味,很適合送飯。當我諗緊點解嘅豆腐可以咁滑之時,見到廚師拎住幾盒百福豆腐入黎,迷底即時解開啦~呢道菜真係可一不可再,咕嚕魚其實係『干炸魚』。。。味道同M記嘅薯條一模一樣,我重複,味道同M記嘅薯條『一。模。一。樣』仲要有蕃茄汁,就好似食薯條點茄汁咁。。。。成碟最好食嘅係啲飯。。。。唔該曬。。。。聽說其他壽司都好食,下次有機會去食壽司先得
芒果三文魚軍艦

胡椒湯餃子

豆腐煲

咕嚕魚

聽說其他壽司都好食,下次有機會去食壽司先得
2015-08-25
芒果三文魚軍艦