2014-11-18 2137 瀏覽
同好友晚飯,佢屋企附近商場頂有一間有情調嘅餐廳,食物仲話唔錯!上到去頂樓天台,環境好開揚,有兒童遊樂場,人工水簾,附近嘅樓唔近,唔會壓迫,閒日唔使等位,餐廳有戶外同室內位置,我哋揀咗最外圍室外位,朋友有先見之明,事先去商場客戶服務處取了張優惠劵,可以取得折扣!先在happy hour完結前,叫了三杯hoegaarden 大啤,買二送一,圍起四十蚊一杯,啤酒夠凍,好大一杯,味道唔苦易入口!呢度係食半自助餐,可以落單後,去吧枱去取沙律甜品,款式都唔少,沙律尤其出色,四五款都好味,食啲蔬菜打底,又有咖哩角、炸魚餅送啤酒!甜品款式少啲,芝麻榚好濃好滑、椰汁榚好滑,紅豆大粒!芝士蛋糕一般!紅酒汁香煎肉眼牛扒拼烤蘑菇:我哋兩個都叫呢款,賣相幾好,肉眼扒切落好淋,做到我要嘅5成熟,肉厚多汁,蘑菇厚肉軟身,索晒紅酒汁,好滑好濃菇味,紅酒蘑菇汁,唔會搶走肉味,幾配合,薯條粗身唔脆,軟身但有薯味,點茄汁好味,蔬菜係灼熟嘅西蘭花及紅蘿蔔仔,爽脆好味!整體配合好好!美式牛扒:朋友食,話好味!餐飲:火熱檸茶,好淡好淡,完全無茶味,檸檬唔澀!我唔落糖都飲到!可以想像幾淡!服務唔算勤快,可能我們坐外圍,每次都要舉手

美式牛扒:朋友食,話好味!

服務唔算勤快,可能我們坐外圍,每次都要舉手一陣等回應!但見到店員都會做,好像攞介
意!
紅酒汁香煎肉眼牛扒拼烤蘑菇