2017-06-24 68 瀏覽
喺沙田附近行吓街,晚餐諗緊去邊度食之際,見到近河畔花園有一間叫做「M3 Italian」嘅意大利餐廳,望入去都好多人食,所以我哋三個入去試吓先。入到去坐門口位置,見到餐牌上面都好多款食物選擇,由於太肚餓啦,即刻叫咗個小食「炸雜錦三式」試吓先。小食有三款,分別係酥炸大蝦、意式炸雞翼同埋薯角,而且仲配埋兩款醬汁,分別係茄汁同沙律醬。炸蝦望落去炸得好香口,而且好大條,點埋沙律醬非常美味。另外我都好欣賞炸雞翼,炸雞翼以單骨為主,容易放入口食,而且外皮香脆,肉質滑嫩,正!之後叫咗個「四式芝士薄餅」, 入面包含咗四款芝士材料,仲見到有啲番茄醬圍住薄餅,好足料嘅Pizza。Pizza分開有六份,足夠我哋三個人食,遠處都聞到好香芝士味道,而食落口啖啖芝士,芝士味道好濃郁,而且薄餅底有脆脆嘅口感,有軟有脆,可以享受不同的滋味。意粉方面見到餐牌上特別推介「黑松露野菌燒帶子意大利粉」,圖片嘅賣相非常吸引,所以就叫左。意粉嚟到個賣相同圖片一樣,而且有好濃郁嘅黑松露味道,至於配料方面,入面除咗有帶子同埋蜆之外,仲有我最鍾意嘅蘆筍,大愛!味道方面食落口滿口都係軟綿綿質感嘅意大利麵,每一條意粉都有好濃郁嘅黑松露,意

意粉方面見到餐牌上特別推介「黑松露野菌燒帶子意大利粉」,圖片嘅賣相非常吸引,所以就叫左。意粉嚟到個賣相同圖片一樣,而且有好濃郁嘅黑松露味道,至於配料方面,入面除咗有帶子同埋蜆之外,仲有我最鍾意嘅蘆筍,大愛!味道方面食落口滿口都係軟綿綿質感嘅意大利麵,每一條意粉都有好濃郁嘅黑松露,意粉非常入味,而且帶子好大隻,煎得恰到好處,入面生出面熟,好高技巧嘅功夫,所以咬落去好有口感,好味道,必食意粉!

由於我哋太鍾意食乳豬,所以叫咗餐廳必食嘅「西班牙燒乳豬配薯蓉及紅椰菜」。見到乳豬外皮香脆,入面有好新鮮滑亂嘅肉,乳豬更滲透着啲肉汁出嚟,非常吸引,而食落去肉質非常新鮮,淡淡肉,而且肉質軟林林,成舊乳豬食落口好滋味,再配埋佢啲醬汁一齊食,冇得頂!

最後叫咗「烤安格斯西冷扒配蘆筍苗焗蒜頭及腸薯仔」有九安士重,見到牛扒用木板上的,底下有好多蘆筍苗,賣相非常吸引,切落去見到牛扒中間鮮粉紅色,外皮煎得好香脆,食落口滿口新鮮牛肉味道,肉汁滲晒係木板上面,七成熟煎得啱啱好,極力推薦!

食咗咁多嘢,三個都係$1000左右埋單,就可以食到咁豐富嘅晚餐,食物質素好,絕對超值,極力推薦!