2017-12-31 681 瀏覽
Long weekend 想食餐relax brunch ,於是就揀咗位於河畔花園附近嘅呢間西餐廳。呢區食店林立,好多沙田友或馬友都專程跨區過嚟搵食。而呢間Fantasy Kitchen因為係新開嘅關係所以入邊食嘢嘅人唔太多。咁啱唔使等位, 一於入去試新野。鋪位細細只有五、六張枱,最多應該坐到20人左右。佢嘅裝修都幾雅緻,坐位都坐得幾舒服㗎。睇返個 set lunch Menu價錢唔貴,選擇多。豬牛羊鴨海鮮魚乜都有,全部都係$80樓下包餐湯沙律。雖然價錢平,但係睇得出佢用料新鮮同埋有質素嘅。首先係沙律同埋餐包,但係新鮮沙律菜配上自家製嘅沙律醬。食完感覺都好清新好好味。餐包呢以為係普通一片蒜蓉包,點知佢俾咗亞麻籽包同埋另外一個黑炭包,超好味香脆可口,一般西餐廳點會比得到啊!餐湯係南瓜忌廉湯,用料足,好清甜。仲飲到有一絲絲南瓜蓉,應該係自己機打嘅。主菜我哋叫咗德國鹹豬手配黑椒汁 $68豬手係白色嘅,煮得好爽口,食到有豬手嘅鮮味。仲有紫薯同埋蔬菜墊底,食落一啲都唔覺得油膩。配上自家製黑椒汁,香得來唔會太濃,唔會蓋過其他食物嘅味道。雖然份量唔多,但係堅好味,我估佢係因為新開張嘅關係,所以收平左

雖然價錢平,但係睇得出佢用料新鮮同埋有質素嘅。

沙律餐包

南瓜忌廉湯

主菜我哋叫咗德國鹹豬手配黑椒汁 $68
豬手係白色嘅,煮得好爽口,食到有豬手嘅鮮味。仲有紫薯同埋蔬菜墊底,食落一啲都唔覺得油膩。配上自家製黑椒汁,香得來唔會太濃,唔會蓋過其他食物嘅味道。雖然份量唔多,但係堅好味,我估佢係因為新開張嘅關係,所以收平左。

德國鹹豬手配黑椒汁 $68

同埋香草紐西蘭羊柳粒 $82
而羊柳粒呢就係用香草汁來煮,同豬手一樣都有紫薯同埋好多蔬菜墊底。食落都健康啲!而個汁呢味道都係偏淡但係好香,好啱我。靚食材根本就唔使用濃味煮啦。

香草紐西蘭羊柳粒 $82

意大利即磨咖啡 +$12
聽到佢磨豆聲同埋聞到咖啡香味就知肯定係即磨咖啡囉,飲落果然正!

是日甜品木糠布甸+$22
加多個是日甜品木糠布甸,布甸上面畫左一個可愛嘅公仔仲有個靚陪碟,影相呃 like 冇難度啦!
是日甜品木糠布甸+$22

呢啲隱世清新小店,真係區內人先知。所以忍唔住要介紹下,以後都唔一定要去新城市捱肚餓等飯食啦!
沙律餐包
南瓜忌廉湯