餐廳: 雲桂香米線專門店
資訊:

2015-07-28 496 瀏覽
極度鍾意食米線既我一個禮拜總要食幾次米線,今日就嚟到沙田做野,原來諗住去食譚X,不過見隔離原來都有間米線鋪叫"雲桂香",又幾乎全場滿座喎,就決定入去試下啦~入面是咁的,如圖所見超級多人同坐得好迫,我一個人黎食就梗係要搭枱啦~佢有d幾傳統幾雲川既菜式,好似都幾啱我口味~餐牌是咁的,唔算話好多野食,不過我覺得佢既米線、餸料選擇唔係坊間米線鋪常見果啲,幾特別。諗左一陣我決定叫個雲桂米線(因為見到menu上既過橋米線圖片好似有d自己落d餸落去滾,嘈我以為雲桂米線都一樣,點知原來唔係,有啲失望添呢碗就係我叫既雲桂米線啦~我叫左唔辣同走芫茜,一上枱見到個樣好似唔係好掂咁喎其實唔算多餸,得兩舊魚腐、一小堆雞絲、兩舊細蟹柳、兩舊仔冬菇同一堆配菜,咁就收我$46,係咪玩野?冇乜餸食又貴,條氣真係唔多順。好啦我諗住俾個機會佢先,雖然其貌不揚但可能好好食呢,who knows?識食一定喺試左個湯底先,um....酸既?有冇人可以話俾我聽點解個清湯會係酸架?早知叫辣好過D餸就普通貨色啦冇乜特別,唔難食但又未至於好好食咁囉,米線既腍度適中,岩岩好既,但浸左落個湯底到咩食慾都冇哂,最後我只係食左半碗,條氣谷住谷住
,有啲失望添
雲桂米線
D餸就普通貨色啦冇乜特別,唔難食但又未至於好好食咁囉,米線既腍度適中,岩岩好既,但浸左落個湯底到咩食慾都冇哂,最後我只係食左半碗,條氣谷住谷住頂唔順叫多左支豆漿 (+$7),最後極速閃人~我都係第一次食到咁難食既湯底,應該唔會有下次
題外話/補充資料: 呢間野既服務真係唔太得,想落單揮左手好耐都冇人理我,樓面根本唔夠人;而且d呀姐執枱果陣仲掃左條人地用過既牙籤落我條裙到!!!
2015-07-28