2016-02-29 1183 瀏覽
今日星期一, 諗住唔會好似上次星期5咁爆, 所以約左朋友去食, 上次都已經唔係好好, 但都算啦, 唔寫食評, 但今次就真係太差了. 朋友早到, 就坐低等我到, 我一到, 就好快咁決定叫3個菜.1. 今天特價既乳鴿, 一來到, 已經係冇煙, 所以聞唔到香味, 入口, 竟然同台面既膠水壺內水溫差不多, 所以即刻叫朋友快食, 入口味道還可以!2. 馬拉盞炒時菜, 一上台, 比乳鴿更嚴重, 我指溫度, 跟著立即夾菜入口, 一食, 吓! 又係半滾水半炒菜, 而味道更不知道係用乜炒,總之唔會係食開既馬拉盞味道! 跟著同伙記投訴, 佢好快話唔岩, 倒左, 即刻補過張單. 又等左二三十分鐘, 呢次就比較暖口, 味道都好過上一碟, 但味精極重,入喉好口喝.3. 梅菜扣肉煲, 一上台, 即刻O咀, 點解, 明明叫煲仔菜, 就上左碟! 本來, 因為天氣, 專登叫煲仔菜, 冇咁快凍嗎, 但冇投訴, 因為唔想再等半個鐘! 但夾落, 未食過咁瘦既扣肉囉! 最後, 好勉強咁食完埋單, 成為 $172.友人話, 有排都唔使再去, 連續兩次都咁差! 食風味, 都要食物質素好先得啦! 仲有, 同台有一對男女, 我初頭以為

友人話, 有排都唔使再去, 連續兩次都咁差! 食風味, 都要食物質素好先得啦! 仲有, 同台有一對男女, 我初頭以為佢哋只叫左手撕雞食, 因為, 見佢哋來左碟手撕雞食完, 好耐都冇嘢上! 之後再來左碟炒飯, 又以為佢哋食完, 後來, 個男爆粗話, 仲有碟唔知乜乜, 咁耐未來! 見佢叫左幾個伙記追單, 都冇人得閒理佢! 佢後來, 唔等, CUT單走人!

以上就係今日既經歷!
2016-02-29