2011-11-05 159 瀏覽
噚日老公想食片皮鴨,6點鬆DD,經過第一城,就走咗入去福彩睇吓。見個餐牌有半隻片皮鴨叫,我地得2丁友,啱晒﹗入座﹗點了片皮鴨2食(第2食係生菜包鴨鬆)、生炒糯米飯一碟、半隻脆皮燒雞、瑤柱爬豆苗,一共五樣(大食積)!先來個糯米飯,好明顯係酒席擔尾炒定的,油冧冧,無味!再來瑤柱爬豆苗,呢個都OK!跟住即席片皮鴨,味道還可以。然後係脆皮燒雞,皮好脆,但雞肉係「梅」的!食晒以上四款後,已經過咗半個鐘,仲未來生菜包鴨鬆,搵個侍應追一追,佢睇都唔睇就話係要等的。我就開聲同佢講,已經等咗半個鐘,唔該再幫手睇吓。佢竟然走咗去cashier企咗係度,可能以為我睇佢唔到(我個位係對住cashier不過10步),然後行開咗。以為企係cashier幫我扮追野我會上當...再過10分鐘,都係未到,我搵咗個經理幫我睇,佢今次真係有去追,叫我再等5分鐘。我見食完個碗油冧冧,叫呀姐幫我換一個。呀姐係後面台換咗比我,但我見個碗裡面有漬,就請佢幫我換另一個。我老公見佢背住我地企就望吓佢做乜,佢竟然背住我用手指捽甩咗d漬比番我!!!!!!老公忍唔住叫佢直頭換過另一個,佢仲態度好差咁黑晒面﹗就係咁,又過多10分鐘了,都仲未到
見個餐牌有半隻片皮鴨叫,我地得2丁友,啱晒﹗入座﹗
先來個糯米飯,好明顯係酒席擔尾炒定的,油冧冧,無味!
再來瑤柱爬豆苗,呢個都OK!
跟住即席片皮鴨,味道還可以。
然後係脆皮燒雞,皮好脆,但雞肉係「梅」的!
就係咁,又過多10分鐘了,都仲未到,無名火起﹗再搵另一個經理來,同佢講取消個鴨鬆,佢又話幫我追,我地即時拒絕,講明而家來都不要﹗
埋單3百幾,請嗰位埋單小姐比張單來睇吓(因為驚佢入埋2食條數),佢又係黑晒面﹗

唔係第一次來幫襯,之前已經食過幾次,都係片皮鴨。第一次來叫咗一隻,佢無即席片起,食食吓發現原來係2隻合拼的,算了﹗之後都去過2-3次食飯或打邊爐,食物水準OK,但員工態度都係麻麻。我地唔會食完一次覺得唔好就唔再比機會的,諗住去多2次試吓,都係咁既態度,但人客一次比一次少。

走嗰陣望吓錶,已差不多7:45p.m.,起身望吓全場,坐唔夠一半。理應星期五、六最旺場。
我諗,BLACK LIST佢算了﹗
2011-11-04