2009-09-11 246 瀏覽
呢期多左好多地方買呢d中式飽點既舖頭. 估唔到居然會殺到入黎第一城! 大陸既真功夫係賣快餐, 呢間真功夫就賣中式飽點. 我開頭聽我媽咪講話街市開左間真功夫我仲以為大陸個間連鎖店開到落黎~~~我好鐘意食中式飽點. 知道樓下開左梗係要試一試啦, ok既話以後唔駛山長水遠去到旺角就係為左一個好包!! 第一次黎係朝早七點, 佢哋嗰陣先啱啱開舖咩都未有得賣. 不過因為太過想食, 所以等到十點再黎幫襯. 有很多選擇搞到我花多眼亂. 最後點左一個生煎包, 菜肉包同埋白謾頭黎試試佢有幾多斤兩先....首先白鏝頭, 幾軟熟, 雖然係淨包, 但係都唔會乾身到吸乾口部既水份. 唔錯. 生煎包好香口. 即買即食熱辣辣梗係好味, 不過估唔到買到番屋企無咁熱都仲幾口味. 唔會油到成個口都係油. 生煎包同菜肉包裏面既料調味適中. good!

$4.5 (早餐)
  • 生煎包系列