餐廳: 宜家家居餐廳及咖啡室
資訊:

2014-12-21 1494 瀏覽
今晚周圍都係人, 仲諗住過黎宜家食dinner會鬆動d啦, 點知, 我地錯了!原來仲人山人海….但又冇理由過返沙田巿廣場, 所以我地都係決定等位,等左一陣就有位, 算係咁架喇!四個人, 其實都叫左好多野食, 好彩夠平, 可以叫好多唔同野試.招牌肉丸+意粉︰話明招牌, 好難唔叫既, 肉丸真係好好味, 連埋佢本身既啡色汁, 再點埋一少少草莓醬食更好. 不過d汁太少, 變左食意粉既時候, 有少少乾同寡.薯條︰純粹口痕買卦, 不過咁粗既薯條, 點好多茄汁, 點都好食.素菜薯餅拌鬼佬菜:清清地幾好味, 食落有d一粒粒既薯仔粒, 有d口感. 拌菜亦很新鮮爽口. 當一個前菜黎講, 係好ok.雞翼一堆︰味道不過不失啦, 係有點乾身.粟米兩大碟︰超甜~~三文魚沙律︰菜好新鮮爽口, 三文魚煙薰過, 加入一些沙律醬, 味道可口.蕃茄汁炸魚柳+薯仔波:蕃茄汁上浸住一塊炸魚柳, 連埋一齊食, 雖然有點淋, 不過咁做亦好夠味, 因為本身魚柳都唔係好濃味, 如果連同蕃茄汁食, 就好得多了.薯仔波其實係咁做烚出黎既薯仔, 不過又幾淋, 但就冇乜味, 不過一定飽肚.肉桂蘋果批朋友介推一定要試的甜品之一, 的確真係好蘋果
等左一陣就有位, 算係咁架喇!
招牌肉丸+意粉︰
薯條︰
純粹口痕買卦, 不過咁粗既薯條, 點好多茄汁, 點都好食.
素菜薯餅拌鬼佬菜:
雞翼一堆︰
味道不過不失啦, 係有點乾身.
粟米兩大碟︰超甜~~
三文魚沙律︰
蕃茄汁炸魚柳+薯仔波:
肉桂蘋果批
朋友介推一定要試的甜品之一, 的確真係好蘋果既一件蘋果批, 因為採用蘋果粒做, 加入好香既肉桂味, 令到成個口都好fresh, 好蘋果!!!

2014-11-30