2016-09-20 7517 瀏覽
幾個朋友約食飯,人多最好就係食放題啦唔洗就黎就去^^哩排有dd唔舒服,所以我今日主要都係食熟食料理,估唔到有驚喜喎好多時放題我都係主要食壽司刺身,冇咩食d熟食今次就特別鍾意哩2個一口牛,好嫩滑,唔覺有根,一d都唔韌,而且個調味好豐富唔會只得個咸味。藕片墨魚仔,藕片我唔中意太粉的,哩個熟度啱啱好好。墨魚仔都係,同藕片一樣咁爽口,一口一隻都唔怕冇儀態,哈。炸物我就鍾意炸芝士薯波同春卷春卷非常香口,唔會有成口粉既感覺,而且係新鮮炸起一d都唔油膩。芝士薯波就係我每次放題都會點的,哈純粹因為我鍾意芝士,而佢既芝士味係較淡,我朋友唔食芝士都可食到,一樣係新鮮炸起,冇油膩感。天婦羅蝦係較細隻,但個脆漿較得好好,脆卜卜,唔係擺到林晒謝晒氣果d,我個人覺得細隻仲好,可以食多幾隻,哈。另外仲試左d飽肚澱粉,拉麵個湯底超濃郁,而且有好軟滑既豬軟骨做配菜,都幾正,不過可惜我擺得太耐,令到d拉麵林晒,下次要即上即食先得呀。。。粥夠晒棉,但可能因為之前食個拉麵係好濃郁,令到我覺得佢較淡,食野果然係要分返個次序先得呀。。哈鰻魚飯都好香,但真係非常大碟,我諗最好有6個人以上先好嗌,唔係就浪費食物喇。而刺身雖然我冇食到
幾個朋友約食飯,人多最好就係食放題
唔洗就黎就去^^

哩排有dd唔舒服,所以我今日主要都係食熟食
料理,估唔到有驚喜喎
好多時放題我都係主要食壽司刺身,冇咩食d熟食

今次就特別鍾意哩2個
炸物我就鍾意炸芝士薯波同春卷
芝士薯波就係我每次放題都會點的,哈
另外仲試左d飽肚澱粉,
刺身雖然我冇食到,但朋友們都點左3,4輪,應該係幾滿意個質素既,我見d色澤都好新鮮^^
下次一定要黎試埋先得