2012-12-27 1289 瀏覽
前幾日先嚟過一次,因為覺得好好味,所以帶埋屋企人嚟開餐~ 我地7個大人,叫咗:- 花雕蛋白蒸蟹- 蒜蓉粉絲蒸扇貝- 蒸立魚- 薑蔥焗生蠔- 豉椒炒蜆- 椒鹽魷魚- 臘味煲仔飯- 蒜蓉炒菜心基本上全部海鮮都蒸煮嘅時間好啱,亦好新鮮,無論係蟹、扇貝、魚定係生蠔嘅肉質都啱啱好,好鮮味。花雕蛋白蒸蟹應該算係招牌,次次都見有人食,我今次都係encore;呢期d扇貝好大隻好正,又係代表作;桶蠔都好肥美,食落口好滑同薑蔥嘅味道又好配合;蜆比較細,炒起上嚟得番好少,不過其實order嘅時候職員已經講咗俾我地聽呢個時候d蜆係細d嘅,我地想食所以照order,其實佢味道係好嘅。椒鹽鮮魷嘅味就唔係咁夠香口。煲仔飯好足料,一打開已經好吸引~呢度嘅職員都好nice,連免費接送去地鐵站嘅司機都好好人。環境幾特別,我地坐近門口室外海邊,食完沿住碼頭行入去原來好長好多檯,幾有風味。海鮮嘅價錢睇落都唔平,但煮得好食又唔收加一唔駛茶芥,最後埋單都唔係貴,7個人唔駛$1400,亦食得好飽,都算好抵食~
前幾日先嚟過一次,因為覺得好好味,所以帶埋屋企人嚟開餐~

我地7個大人,叫咗:
- 花雕蛋白蒸蟹