2016-07-16 1027 瀏覽
第一次係openrice share食評,其實都唔算得係咩食評,純粹想講下呢個experience。實在係唔係好明點解員工或者應該係老細個態度可以咁差。其實好應該當下就表達出黎,但永遠都係果刻由佢,但事後愈諗愈過唔到自己個關。話說我地一行7個人,係sohofama食完晚飯想轉個地方食d甜品,其中一個朋友係住附近既而又試過呢度所以就黎左。因為其實d台主要係一邊2人台,1邊4人台,我地7個人未入去前已經問唔好意思我地7個人,可唔可以拍埋d台俾我地,果個唔知係員工或老細既男士當時係食梗飯,已經即刻黑面,好晦氣咁幫我地拍埋左3張台所以我地7個可以一齊坐。講真人地小店仔我地真係唔會expect咩5星級服務,係有d shock但我地都真係唔該前唔該後,反而覺得麻煩到人。鋪頭開始多人,我地始終7個人講野都真係有d大聲,同一位男士就出聲話“唔好意思,真係細聲少少啦。“我地都即刻say sorry的確係有d糟。之後都仲互相提點唔好笑咁大聲。到左之後其實我地每人一個甜品,total都坐左應該有個零鐘,一直未走係因為我地見到雖然都keep住有客,但總會有吉位係可以俾人坐既,而又無人係外面等位所以我地就再傾下
到左之後其實我地每人一個甜品,total都坐左應該有個零鐘,一直未走係因為我地見到雖然都keep住有客,但總會有吉位係可以俾人坐既,而又無人係外面等位所以我地就再傾下計先。再係果位男士就話其實只係可以坐一個鐘架咋,我地都淨係做兩日生意blah blah blah 語氣仍然係好差。
我明白我地真係坐左比起其它食客耐,佢想我地埋單都好make sense,但態度絕對唔需要咁樣,如果佢好聲好氣成個感覺就差好多。就算係小本經營,打開門口做生意用咁既態度對消費者真係好令人卻步。
雖然甜品都係比較大路唔會好破格,但味道確係唔錯,價錢都合理,裝修都好得意。加上西營盤唔太多甜品店,其實食左晚飯想搵個地方食dessert呢度真係唔錯,但咁樣既態度我就真係唔想再黎。
2016-07-16