2015-08-02 1500 瀏覽
本來去禮拜六帶朋友去吃日料,經過築地就行入去。二樓環境略差,白牆有幾個地方都脫落,既然坐下就試一下,點了幾件三文魚壽司,刺身仲有拉麵等等。落單唔夠3分鐘,12件三文魚壽司就送上來,當時就覺得奇怪,可能人少所以快d? 食落口之後就知,三文魚唔係好新鮮,有可能係提前整好擺雪櫃,而唔係有人order就即刻做,失望~鵝肝壽司拿上來係凍的,凍的鵝肝大家都知道,無了個種香味吧!!後來試了拉麵和牛肉飯,只可以用平凡兩個字形容~作為一個普通吃客來講,不過不失~重點來了,令我成晚都覺得好無理的係~恆生credit card夠400蚊找數可以有10%off.. 我埋單前問了一個staff,他話可以打折但無話俾我地知張單幾錢。落到樓下埋單,一個*話事人*話你地張單399,no discount ! So fine,我地話可以再order 支水或者其他,個waitress 話單已出,你地唔可以加其他野~咁我真係吃唔飽,想加其他野食都唔ok? Argue 了幾句,態度極差,將責任推比一個part time 的waiter(他講的)。anyway,唔會再離宜間餐廳,俾錢買氣來受~如果追求食物質素,你唔應該來築地!

本來去禮拜六帶朋友去吃日料,經過築地就行入去。

二樓環境略差,白牆有幾個地方都脫落,既然坐下就試一下,點了幾件三文魚壽司刺身仲有拉麵等等。落單唔夠3分鐘,12件三文魚壽司就送上來,當時就覺得奇怪,可能人少所以快d? 食落口之後就知,三文魚唔係好新鮮,有可能係提前整好擺雪櫃,而唔係有人order就即刻做,失望~鵝肝壽司拿上來係凍的,凍的鵝肝大家都知道,無了個種香味吧!!後來試了拉麵和牛肉飯,只可以用平凡兩個字形容~作為一個普通吃客來講,不過不失~

,一個*話事人*話你地張單399,no discount ! So fine,我地話可以再order 支水或者其他,個waitress 話單已出,你地唔可以加其他野~咁我真係吃唔飽,想加其他野食都唔ok? Argue 了幾句,態度極差,將責任推比一個part timewaiter(他講的)。anyway,唔會再離宜間餐廳,俾錢買氣來受~如果追求食物質素,你唔應該來築地!如果你追求服務質素,更加可以blacklist 它。so disappointing for this restaurant
2015-08-01