2016-05-28 3972 瀏覽
今日同一聚舊同事開飯啦有同事推介灣仔依間酒店入面既日本菜放題,咁我地梗係試下佢虛實喇。本身book左七點半,五點半收左工諗住周圍行下,點知同事話放題由六點至十點任食,咁就正喇,早收工同事可以坐低吹下水飲住野先。點知去到,原來佢個放題無任飲,每人淨係包一杯汽水,再添就要加錢,灰左Service黎講就都欠奉,落單要寫落張白紙度,連可以剔果d落單紙都無,唔叫佢地又唔會加水。講番野食喇,食物質素都還可以,最好食係串燒同刺身,但選擇唔多,刺身得七至八款,而其他既小食同炸物都比平時食開既放題少選擇,壽司亦都犯左放題大忌,一件壽司都用有三份一碗飯咁大舊。係食得出廚房個師傅比起其他放題有料d,不過食落d食材質素都係好一般。仲要,放題完全無任何甜品,講真,食完係飽,唔覺得整體難食,不過唔會覺得過癮囉,所以未必有下次
今日同一聚舊同事開飯啦

2016-05-25