2010-09-13 178 瀏覽
星期五晚差不多九點, 不用等位, 雖然門口的打邊爐廣告好似好抵食, 但結果我地都係選擇食晚飯小菜. 朋友生日, 於是打算叫條東星班仔$188, 不過侍應話冇, 叫我地選另一種班, $198 大約十二兩, 都幾滑但好似熟左少少. 另外想叫蟶子又話冇, 要我地叫蝦, 我地冇叫到. 之後叫左個芝士焗石班塊, 侍應提我地已經有條班, 但冇所謂啦, 朋友鍾意食魚, 這個好好味, 芝士好香, 濕濕地撈飯一流; 另外仲叫左炒通菜, 炸子雞半隻, 都好正, 而且佢d 餸好大碟頭, 唔會好小家咁. 最後仲免費送西瓜哈密瓜, 還有杞子桂花糕, 好好味呀! 我地最後叫左壽桃, $38/半打, 不過等左好耐先黎, 開頭問佢又話唔駛一早叫定, 好快蒸起....結果三大一小埋單 $530, 咁o既質素我覺得可以接受呀! 唯一問題係冷氣唔夠, 連我禁怕凍都熱到出晒汗. 另外見到其他打邊爐的食客不停出去擰野食, 一路返入黎一路食雪糕, 好吸引, 下次有機會再入元朗都要試下.

2010-09-10
  • 芝士焗石班塊