2015-11-21 267 瀏覽
食完飯點可以唔食埋甜品?!我地2人又到黑/白布街呢度搵食啦!之前經過呢間甜品店已經俾佢門面吸引住,粉色外牆,望入店內亦是白色牆身,貫徹清雅風格。因為上次趕時間無食到,今日特登返黎試試!我地8點幾去到,因為未到甜品宵夜時間,所以唔使等位就入得!甜品選擇非常多!我地用左成10分鐘先決定到食咩😂。最後揀左2個甜品!1.布朗尼棉花堡 $68一上枱就即刻俾佢吸引住!一大舊雲一樣嘅粉紅色棉花糖放喺甜品上面,感覺好夢幻!相機先食指數爆燈!好快咁影完相,我地忍唔住先大咬幾啖夢幻棉花糖先!因為棉花糖幾易容,好似落雨咁滴落枱度,所以我地暫時將佢於係另一隻碟度先,亦方便食玻璃杯入面嘅野。杯入面有朱古力波波脆脆(早餐食嗰啲),brownie, 雪糕(我地揀左cookies味)同朱古力蛋卷。brownie 質地係結實的,不算很甜的,配以雪糕吃剛好,而脆脆增添左多重口感!2.冰火焦糖燉蛋配雪糕 $52呢個甜品都好靚!蛋白做成的雪白火山外層微微烤焦定型,蛋白像雲一般輕巧,入口即化,雪山下面埋藏著嘅焦糖燉蛋都無令我地失望!燉蛋上面一層薄薄的焦糖燒得微微金黃色,薄脆薄脆的,巧妙地隔開蛋白與燉蛋。燉蛋好滑不會老,而且蛋香

我地8點幾去到,因為未到甜品宵夜時間,所以唔使等位就入得!

冰火焦糖燉蛋配雪糕 $52

呢個甜品都好靚!蛋白做成的雪白火山外層微微烤焦定型,蛋白像雲一般輕巧,入口即化,雪山下面埋藏著嘅焦糖燉蛋都無令我地失望!燉蛋上面一層薄薄的焦糖燒得微微金黃色,薄脆薄脆的,巧妙地隔開蛋白與燉蛋。燉蛋好滑不會老,而且蛋香味濃郁!另外值得一讚嘅係我地揀嘅朱古力雪糕朱古力味超濃!苦苦的,我最愛!
2015-11-18