2016-03-19 433 瀏覽
香港有間以RUNNING MAN為主題既韓國餐廳,鍾意食韓國野既我,當然要黎試下啦。餐廳位於商業大廈裡面,墻壁掛有主角既劇照,亦都有一D造形眼鏡,假髮,面具,頭箍等等俾大家試玩,同時提醒大家玩完記得擺回原處.每枱上都有塊木牌,一面寫上「唔該」,另一邊寫上"Beer pls" ,每次點餐或叫店員時只需要舉起個牌,店員就會走過黎幫你架啦。除此之外,每枱都有Running Man 裡面其中一種玩具既迷你版,未齊人時可玩下輕鬆下,店員佢地亦都著左背脊有名牌既運動衫,D 名牌仲係running man 裡面可以撕貼果隻,好得意架。前菜: 前菜有3款,分別係粟米,泡菜,同埋白蘿蔔,粟米撈左D似係沙律醬既醬汁,食落好開胃,至於泡菜都幾辣下,食落都幾過癮,食完想再添仲可以叫職員添加架。辣炒雞+ 韓國傳統煎餅:鐵鍋既中間係辣炒雞,而側邊圍住既係韓國傳統煎餅。辣炒雞係用泡菜再加少少香料炒成既,雞肉好滑,大大件,食落都相當辣,亦都好惹味。至於側邊既韓國傳統煎餅都有好多款,有翠玉瓜, 茄子,蟹柳同埋菇,全部都係沾少少蛋汁再加麵粉煎成既,除此之外仲有3件韓國蛋卷,蛋卷入面有好多層,一咬落去好正,玉子外皮軟綿綿,
前菜
前菜:
辣炒雞+ 韓國傳統煎餅
辣炒雞+ 韓國傳統煎餅
辣炒雞+ 韓國傳統煎餅:
鐵鍋既中間係辣炒雞,而側邊圍住既係韓國傳統煎餅。辣炒雞係用泡菜再加少少香料炒成既,雞肉好滑,大大件,食落都相當辣,亦都好惹味。至於側邊既韓國傳統煎餅都有好多款,有翠玉瓜, 茄子,蟹柳同埋菇,全部都係沾少少蛋汁再加麵粉煎成既,除此之外仲有3件韓國蛋卷,蛋卷入面有好多層,一咬落去好正,玉子外皮軟綿綿,口感好特別。
甜辣醬紫菜卷+ 韓式鍋貼
甜辣醬紫菜卷+ 韓式鍋貼:
韓式鍋貼既餡料出奇地唔係泡菜,反而係普通既菜肉餡。至於紫菜卷就相對特別,似係用紫菜包住粉絲之類既野炸到脆身,入邊既材料同紫菜好夾,食嘅時候好香脆,好似春卷咁,之後仲係上面淋上酸酸甜甜既醬,幾好味。伴碟既仲有沙律,食完D肥膩野再食返D沙律感覺真係幾清新。