好多年無寫食評,但今次經歷一定要分享,等大家去前考慮清楚,沒有期望就沒有失望。星期六朋友知我食過銅鑼灣的甜品藝術畫,見旺角開了一間就帶我來試,訂了檯來到只有幾檯客但三位侍應在bar檯做野沒人和我們打招呼,原來這間同銅鑼灣A店沒有關係。朋友見我生日所以點了bar檯甜品畫,女待應叫我揀底畫色,揀了黑色但見到塊膠好多積望落好污穢,女待應就拎出一瓶瓶色素玻璃瓶用匙開始畫同介紹係咩甜品,同食過銅鑼灣分別好大,這裡感覺好求其無美感。之後慢慢加燕麥、一pat pat豆腐布甸、啫喱、焦糖脆脆、蛋白餅、竹炭粒粒,好快就畫完最後加埋粉紅白朱古力波內有龍鬚糖同雪糕同寫個朱古力生日牌就完成了。影相是呃得下人,但賣相真的不吸引什至唔開胃朋友未食過銅鑼灣店無比較之下,食落口也是覺好難食。斑蘭汁、粉紅色素汁-基本上係色素汁無咩味豆腐布甸、啫喱-甜無咩味焦糖脆脆-又甜又硬無焦糖香蛋白餅、竹炭粒粒-好甜粉紅朱古力波-好甜無白朱古力味同香氣,應該係用平價低質素朱古力粉紅龍鬚糖-好甜硬無味不鬆脆飲品玫瑰咖啡和cappuccino反而是最好的,調得不錯。好似係玫瑰薰衣草雪糕-無咩味唔好食好冰價錢雖貴但最後我們食剩一半,因真的

影相是呃得下人,但賣相真的不吸引什至唔開胃
朋友未食過銅鑼灣店無比較之下,食落口也是覺好難食。

斑蘭汁、粉紅色素汁-基本上係色素汁無咩味

豆腐布甸、啫喱-甜無咩味
焦糖脆脆-又甜又硬無焦糖香
蛋白餅、竹炭粒粒-好甜
粉紅龍鬚糖-好甜硬無味不鬆脆
飲品玫瑰咖啡和cappuccino反而是最好的,調得不錯。
好似係玫瑰薰衣草雪糕-無咩味唔好食好冰
價錢雖貴但最後我們食剩一半,因真的好難食,白朱古力食左一啖好甜無乜郁過。

以這價錢此店真的令人肯失望,食物質素差物非所値,埋單後都係得幾檯客,負責我們位店員都好得閒係bar檯做自己野都唔講bye無理我地,感覺好無禮貌無服務可言。
2016-04-30
生日