2011-10-09 125 瀏覽
聽講旺角有幾間女僕cafe,熱愛日本文化嘅我就診朋友生日去左cafe dreamin' akiba到食lunch一上到去就見前一個易拉架,上面有個可愛嘅女僕大門用怡人嘅淺藍色,俾人一種清新嘅感覺一入到去一班女僕放低自己嘅工作轉身講左句日文(唔知佢講咩),我諗maybe係歡迎你嗰d la然後一位女僕姐姐帶左我地埋位坐低之後話:「小姐,歡迎你地番尼」再講最低消費嗰d就走左我地睇完個menu之後就叫左4份萌萌蛋包飯,3杯妹妹的朱古力,1杯女僕特飮(隨機整,每次唔同),我地嗰個係士多啤梨+乳酸,味道唔錯10-20mins後,食物上晒,每個蛋包飯上用茄汁畫上不同嘅圖案,好cute>_^(因為menu上寫明唔可以影相,所以我地都唔敢影)個蛋包飯味道唔錯,蛋邊有D未凝結蛋液,令蛋感覺更滑但係妺妺的朱古力嘅味道較淡,好似加得太多水而女僕特飮可以話一流,士多啤梨肉好有咬口起嗰度坐左3個鐘,我對漫畫冇興趣,so睇左幾本cosplay雜誌,同同Dfd傾左一陣而其中2位漫畫迷就一味煲書= =生日嗰為人兄就同全cafe嘅maid一齊影相,因為生日可以免費同所有maid影相架我地仲申請為會員,只須$10,

一上到去就見前一個易拉架,上面有個可愛嘅女僕
大門用怡人嘅淺藍色,俾人一種清新嘅感覺

然後一位女僕姐姐帶左我地埋位坐低
之後話:「小姐,歡迎你地番尼」再講最低消費嗰d就走左

個蛋包飯味道唔錯,蛋邊有D未凝結蛋液,令蛋感覺更滑
但係妺妺的朱古力嘅味道較淡,好似加得太多水
而女僕特飮可以話一流,士多啤梨肉好有咬口

而其中2位漫畫迷就一味煲書= =
我地仲申請為會員,只須$10,申請表只須填上名稱(可唔係真名),同聯絡方法就ok la
而成為會員後,每消費$100即可有一積分,如此類推
積分可換不同嘅服務,例如喂食等等
整體尼講,都係一個知己聚會嘅好地方

2011-10-08
生日