2015-07-16 635 瀏覽
 同我最要好果幾位同事最喜歡去飲茶因為可以叫幾唔同款然後SHARE食,早幾日放工既時候經過見到友誠商業中心上面開左間新店,第二日即刻搵埋同事一齊去試下。一上到去感覺不錯....唔知係咪因為新開既原因...不過真係感覺好舒服、好乾淨。坐低之後我就立即睇點心紙啦,我同事突然睇睇下MENU見到有日本刺身食即刻忍唔住叫左個細試下入左單之後D點心好快就黎啦。-碧綠菜苗餃  晶瑩剔透、皮薄,夾起又不易爛、足料。-豉汁蒸鳳爪  每次去飲茶我都必食呢個,而家好多酒樓都做得唔好食,但呢夠味,每隻都大大隻-燒腩仔  皮脆、肉嫩(正正正)-蟹籽沙律  超Fresh的感覺,師傅刀工都不錯每條絲的Size都差不多-重頭戲黎啦 刺身拼盤(細) 一開頭都期望唔係好大,因為始終唔係專門日本野,點知好有驚喜刺身超新鮮,每一款都好鮮甜,好後悔叫左細早知咁正叫個大啦。總括黎講都真係幾滿意同埋驚喜,呢間野夜晚有火鍋、小菜、刺身,搵晚再上去試下期他先。雖然價錢不是便宜,但以環境及質素來定的話,算是超值

同我最要好果幾位同事最喜歡去飲茶
一上到去感覺不錯....唔知係咪因為新開既原因
...不過真係感覺好舒服、好乾淨。
即刻忍唔住叫左個細試下

入左單之後D點心好快就黎啦。

-碧綠菜苗餃  晶瑩剔透、皮薄,夾起又不易爛、足料。
碧綠菜苗餃
豉汁蒸鳳爪
-燒腩仔  皮脆、肉嫩(正正正)
燒腩仔
-蟹籽沙律  超Fresh的感覺,師傅刀工都不錯
每條絲的Size都差不多
蟹籽沙律
早知咁正叫個大啦。
刺身拼盤(細)
雖然價錢不是便宜,但以環境及質素來定的話,算是超值

2015-07-10
碧綠菜苗餃