2015-12-20 327 瀏覽
呢一日係考試中段,愛麗絲同兩個friend就去旺角行街同食野😁 我地去左一間叫馬德里餐廳既樓上Cafe食晚飯,餐廳都幾大,燈光偏暗,有種神秘同優雅既格調。我地事不宜遲各自點餐,愛麗絲點左個黑松露忌廉汁三文魚意大利飯😁 呢個要讚😍 因為真係好好食😍 首先,意大利飯煮得好好,平時愛麗絲睇開Masterchef,知道意大利飯其實好難煮😂 呢個飯唔會太淋,但啲飯又粒粒分明。忌廉汁好Creamy,唔會好漏,加埋黑松露,成個飯好香。煙三文魚送埋個飯,真係好Perfect😍 食到愛麗絲Lam Lam利😋而愛麗絲既朋友就叫左個焗肉醬意粉,配忌廉湯同凍奶茶。首先個意粉唔錯,芝士溶溶既,拉出泥一絲絲,愛芝士既朋友不妨試試😉 而個忌廉湯都好香,飲左之後好暖肚,亦都好開胃😁最後就係另一位朋友叫既焗咖哩豬排飯,同焗肉醬意粉一樣,都有好香濃既芝士,而豬排都好大塊,啖啖肉。其實呢間Cafe環境同食物質素都唔錯👍🏻 餐廳入面仲有旅遊書睇Tim~