2014-01-16 1440 瀏覽
12月中嘅某一日,由於我嘅身份證同回鄉証咁岩都要換,所以就揾相近嘅地方整..而剛好遇上我媽放假,咁就一於一齊食個LUNCH啦!呢日我地去左好耐冇去嘅風月堂食,呢到環境舒適,要知道好難可以係旺角鬧市中搵到一片咁嘅樂土,而且食物質素又唔錯,所以先至選址呢到!我地叫左2個是日set lunch,1個跟湯,1個跟沙律,再有餐包另上,微暖嘅包配上牛油簡直一絕!!主菜分別係茄汁大蝦意粉同西冷牛扒芝士腸配意粉,前者係我媽叫,佢話大蝦彈牙好食,意粉份量頗多,而後者就係我叫,雖然牛扒唔算大塊,但味道唔錯,冇煎到過火,芝士腸唔係平時食開果D,大大條,腸入面分佈左好多芝士粒粒,正!意粉冇煮過火,唔淋!抵讚!餐飲就揀左香噴噴嘅即磨咖啡同顏色討好嘅嘅雜果濱治甜品係窩夫配雪糕,雪糕揀左菠蘿同芝麻,菠蘿味入面有D菠蘿粒,滿佈清香,而芝麻味就有一陣濃濃嘅芝麻香,兩者配上新鮮出爐嘅香脆窩夫,簡直係為呢一餐劃上一個完美嘅句號!
12月中嘅某一日,由於我嘅身份證同回鄉証咁岩都要換,

而且食物質素又唔錯,所以先至選址呢到!

餐飲就揀左香噴噴嘅即磨咖啡同顏色討好嘅嘅雜果濱治

茄汁大蝦意粉
牛扒芝士腸伴意粉
雜果濱治,即磨咖啡
甜品-窩夫配雪糕
題外話/補充資料: 由於有八折會員卡,所以呢餐都幾抵食^.^
2013-12-20
茄汁大蝦意粉