2017-03-25 5209 瀏覽
自從韓流襲港 韓國服裝、音樂同食物呢股韓風就吹過不停 自己本身都好中意食韓燒 但想搵有特色既韓燒餐廳並唔容易 朋友話韓舍既聲譽唔錯 所以我地就特登星期日去試下韓舍食物既種類好多 佢分開左生既食物同熟食 而生既食物 再細分左蔬菜水果類、魚類同肉類 上面係各種瓜類🥒、車厘茄🍅、菇、豆、青椒、洋蔥、粟米🌽同埋菠蘿🍍肉類種類繁多 有香腸、梅頭肉、原味雞翼、辣味雞翼、雞翼尖、牛排、牛柳粒、雞腎、金沙骨、五花腩等等 簡直係食肉獸既天堂除左熱既熟食例如三文魚湯、炒辣雞等等 仲有熟食冷盆 佢有大量既蝦同埋青口 中意海鮮既人一定好興奮😍我地一開始就狂燒五花肉同芝士腸 五花肉超好味 同韓國燒肉好相似 都係個皮會燒到脆卜卜 不過呢種五花肉薄啲🥓餐廳仲提供韓國燒肉必備既材料 分別係新鮮生菜、海帶、韓國泡菜、醃蘿蔔同埋大蒜粒 燒過既五花肉包埋呢啲調味料 味道非常好好似平時韓燒咁 我地將燒好既五花肉放喺生菜上面 再加韓國泡菜同埋醬汁 一啖食佢落肚 感覺好滿足☺️食左一陣覺得好口渴 我地出去睇下有咩飲品好飲 估唔到有咁多種類!有茶水、日本清酒、巨峰提子汁、橙汁、多款汽水同埋阿華田 我同朋友都想飲健康啲既阿華田😛 阿華
食左一陣覺得好口渴 我地出去睇下有咩飲品好飲 估唔到有咁多種類!有茶水、日本清酒、巨峰提子汁、橙汁、多款汽水同埋阿華田 我同朋友都想飲健康啲既阿華田😛 阿華田既味道好足 一啲都唔淡 我地都覺得好滿意
我地燒左大量五花肉、雞翼同魷魚 啲雞翼有兩種口味 原味係比較清新 但我個人更中意韓式辣味雞翼 佢個種辣好惹味 辣得好過癮~ 至於啲魷魚🦑好爽口彈牙 而且好快熟 幾分鐘就已經可以上碟😋
原來韓舍仲有得食刺身 我地揀左三文魚同埋蟹棒 三文魚好大片好厚肉 啲蟹棒都幾鮮味 整體黎講唔錯
甜品種類都好多 有精緻既小蛋糕、果撻、酥皮、蔴糬等等 仲有豆腐花 我地都有試曬全部甜品既衝動😂
呢個雞蛋布丁好可愛 廚師好有創意 竟然諗到用雞蛋殼黎做器皿 入面裝住香滑既雞蛋布丁 色香味俱全
最後要講既係韓舍真係有好多好有新意既食物 佢地有章魚小丸子既機 又有得自己炒韓式年糕 估唔到仲可以自己炒雪糕!😱真係難怪韓舍咁受大家歡迎 服務員態度都好親切 好樂意為我地服務 令食客感到好溫暖~
2017-03-19