2016-11-28 2482 瀏覽
好耐沒食過韓國燒烤了,心癢癢想去食,一人食就無咩興趣,就約朋友一齊去食。餐廳位於商廈內,每層樓都是不同類型的食肆,只要你喜歡,隨意都可找到一間。喜歡放題的我,當然是食的招積,座得舒適,呢間就是我地的選擇,難怪出左電梯,就見到唔少人坐在門口,等入場,餐廳佈置雅緻,乾淨俐落,坐得寬躺。侍應服務周到,我唔小心到瀉了醬油,即時過來幫手清埋,每用完一碟,都好快地收碟,確保檯面上沒有吃過食物留在檯面上。同時會有分段收費,以這個價錢$178+10%可食到種類繁多的食物,吸引了不少食客。甜品擺設都好有酒店感覺,蛋糕種類真係繁多,唔知食得邊樣,焦糖燉蛋,蛋香清甜,值得一試,凱薩沙律,有多種醬汁提供。壽司只得幾款選擇,甜蝦爽甜、墨魚爽口,有質感,鮮味。三文魚腩,肥美,魚油分佈均勻,厚切,爽彈,入口爽滑鮮甜。想唔到,連豬腳姜醋都有,都是我喜歡食的,但可惜,豬腳太腍、醋酸了點,姜太少搵唔到,唔夠熱。韓燒肉類都好多,已調味道,好入味,豬柳扒薄切,快燒熟,肉質有咬口,仲保留肉汁,有口感。餐廳內仲有好多食品,自製棉花糖、小丸子、炒雪糕、爆谷。清酒自飲區、熱好立克、美祿,汽水任飲。
凱薩沙律,有多種醬汁提供。
壽司只得幾款選擇,甜蝦爽甜、墨魚爽口,有質感,鮮味。
三文魚腩,肥美,魚油分佈均勻,厚切,爽彈,入口爽滑鮮甜。
餐廳內仲有好多食品,自製棉花糖、小丸子、炒雪糕、爆谷。
清酒自飲區、熱好立克、美祿,汽水任飲。