早兩晚係網上訂左飛係旺角睇戲,諗住出得旺角順便諗定食咩可以book定,唔洗係街等餐死😎諗住循例問下男友想食咩喇,其實寶寶想食韓燒但寶寶不說🙈點知佢話想食放題🙄本來係book某一間放題嫁,可惜無位😶最後比我搵搵下搵到呢間又可以食韓燒又同放題同類型既餐廳喎,同埋見食評有好多野玩,咁就book位試試喇😏我地book左7點半,去到好多人係度等緊,有部分都係walk in,等左約15分鐘我地有位嚕😊沿路行去我地張枱,見到好多款式既野食,多到都唔知點開始好😂首先睇下日本代表先🇯🇵有刺身、多款唔同壽司、稻庭烏冬等第一時間都係食左冷盤先,刺身選擇不算少,其中我愛食既象拔蚌都有喎😁每人每之最多可以拎8片,但我覺得唔係片,係舊囉😆個三文魚切到幾厚,好正呀!食左兩轉✌🏻️😋即制吞拿魚忌廉酥盒,口感好鬆脆,配上熱辣辣吞拿魚忌廉,好好食😋到韓國代表喇🇰🇷先黎韓式水冷麵!有多種醬汁可以落,因為貪心想每樣都試,所以每樣都係旁邊落少少😝個人覺得鰻魚汁味幾好😊再黎就係我想食既韓燒喇喇喇😌實 在 有 太 多 款 喇!!!有🐓🐄🐑🐖真係每樣食一串都飽😂因為牛柳同原味雞翼都好好食,所以有encore😌除左肉類之外,仲有蔬果同菇

諗住循例問下男友想食咩喇,其實寶寶想食韓燒但寶寶不說🙈
點知佢話想食放題🙄

本來係book某一間放題嫁,可惜無位😶

沿路行去我地張枱,見到好多款式既野食,多到都唔知點開始好😂

首先睇下日本代表先🇯🇵
刺身、多款唔同壽司、稻庭烏冬等

到韓國代表喇🇰🇷
再黎就係我想食既韓燒喇喇喇😌

實 在 有 太 多 款 喇!!!

有🐓🐄🐑🐖真係每樣食一串都飽😂
因為牛柳同原味雞翼都好好食,所以有encore😌

除左肉類之外,仲有蔬果同菇系都有好多選擇🌽🍍🍆
我當然最鐘意就係燒菠蘿喇🍍又燒左幾串😂
每張枱個爐唔算太大,亦設有小型抽氣扇,所以不算太大煙,不過始終室內每張枱都同一時間開爐,所以食完有油煙味都在所難免😅
另外設有小食區,約有6、7款小食
有我平時食放題最愛既番薯仔🍠飽住都可以食到7、8粒😝

仲有魷魚鬚、pizza喇...仲有個炸香蕉🍌試左舊都幾得意,好似炸芝士d朋友,只係入面轉為香蕉餡
其實仲有個熟食區,好似自助餐咁有多款唔同熟食,有肉有菜,賣相唔錯嫁!

不過食完燒肉後已經飽左8成,我淨係食左碗蟹粥同飲左小半碗三文魚頭湯,都覺得唔錯🤔個人幾欣賞蟹粥唔係好稀好水個種

食到9成飽,係時係去搞搞震😆
勁想試下自己整章魚小丸子,不過見keep住都有人整緊,同埋係隔離見住人整覺得好似好難玩,所以最後放棄,走左隔離炒年糕😎

其實都係貪得意玩下,所以淨係煎左幾舊,費事做大嘥鬼👻
加d辣醬加d芝士,整得都似模似樣嫁😆 有齊材料比你煎,味道唔會差得去邊,除非貪心落得太多醬喇😏
食埋炒年糕開始進攻甜品喇!如果你係好鐘意食甜品的話,千萬唔好食得太飽,因為呢度甜品既種類多到無多兩個胃跟本食唔曬😎

有好多種蛋糕啦、cupcakes 啦、糯米糍啦、喱哩啦、曲奇啦、蛋撻啦、豆腐花啦。。多到仲有d都記唔曬😅
甜品另一邊仲有好多花款既小食可以自己整嫁!

有爆谷啦、炒雪糕啦、雞蛋仔啦、格仔餅啦、棉花糖啦!

但由於太飽唔想浪費,淨係試整左棉花糖,原來一d都唔易嫁,同平時食既味道一樣,每人整左兩個,有食曬嫁,反正都唔會濟既😌
飲品都係自助既,又係有好多唔同款式既飲品,仲有清酒🍶都係任飲,可惜在當日無沙冰試
2016-11-10