2016-08-29 4476 瀏覽
韓舍一入到黎發現原來係全自助既放題,除左燒烤既肉類蔬菜之外,仲有好多款式既食物,熟食、凍盤海鮮、壽司、刺身、炸物、沙津、甜品......一應俱全,想食乜,想食幾多,完全自己話事。為免一路食一路行黎行去,決定拎左想食既食物先坐低慢慢嘆,結果拎到成枱都係,但放心,我地冇浪費食物有食晒架。肉類拎左五花肉、黑椒牛柳粒、豬頸肉、雞翼同韓式辣雞肉等,調味都唔錯醃得幾入味,唔會話太味精。而且仲有調味醬料同配菜可以拎,我就拎左生菜、泡菜、生蒜加韓式辣醬黎包燒好既肉,咁樣食冇咁油膩仲好清爽添,係咪好有韓國feel先。當然唔可以淨係燒肉,拎左d蔬菜,我最鍾意燒翠玉瓜,燒完之後依然咁爽甜多汁。熟食拎左d韓式煎餅同炸魚柳,煎餅味道唔錯煎得幾香口,但炸魚就一般了,因為食既時候已經凍左。呢到最得意既地方係好多DIY既食物,有炒雪糕、燒鯛魚燒、章魚燒、炒年糕,啱晒鍾意自己煮過下手癮既人,我都自己試整左章魚燒,原來要整到圓碌碌都唔容易架,同埋等佢熟都要比d耐性,唔心急得架。最後幾飽都要食埋甜品先完滿架嘛,揀左oreo木糠布甸、tiramisu 、綠茶糯米糍同藍莓芝士餅,款款都細細件,可以比我試多d唔同味,滿足晒貪心既
韓舍

一入到黎發現原來係全自助既放題,除左燒烤既肉類蔬菜之外,仲有好多款式既食物,熟食、凍盤海鮮、壽司刺身、炸物、沙津、甜品......一應俱全,想食乜,想食幾多,完全自己話事。

最後幾飽都要食埋甜品先完滿架嘛,揀左oreo木糠布甸、tiramisu 、綠茶糯米糍同藍莓芝士餅,款款都細細件,可以比我試多d唔同味,滿足晒貪心既我。
2016-08-18