真係永遠唔會再去呢間餐廳…開呢個户口就係為咗比呢間野差評 真係伏到冇得再伏!!一開頭係嗰棟大廈搵一間食嘅,但一間就唔做午市,一間就食午市都要$200幾,所以就見呢間幾靚,幾si正,又未試過就諗住試吓。 睇落幾乾淨,出面個景都好靚跟住就出去令野食,點知佢唔知係咪午市特別少選擇,生肉得10幾樣野揀,種要我平時最鍾意燒嘅牛肉只有一樣!只有牛肉片,冇牛柳,冇牛柳粒,冇牛仔骨,乜都冇,叫我食乜鬼!! 啲牛肉片種要點燒都好韌,燒細舊先好少少…而海鮮只有一樣,咖喱魷魚,又韌又唔新鮮。燒蔬菜就好少少,食落ok,但種類不多,脆玉瓜都冇。 間野咁樣自己標榜嘅,咁既然韓燒啲野咁難食,咁我expect佢buffet嗰part會做好少少…但原來我咁諗係超錯嘅! 佢有4款炸物放出黎,四樣(咖喱角,麥樂雞,春卷,薯條)都暖暖地,佢地啲味,貌相,質素同你係超市雪櫃買番黎再翻熱嘅係一樣……點解可以整依啲野出黎比人食,嗰舊類似麥樂雞嘅我都寧願食McDonald都唔食佢!熟食都有幾多野揀,個人就少食開,只試了魚香茄子,味道不錯。但隔離嘅牌蒸點心亦吸引咗我目光,點知佢原來只係你樓下轉角小食店有賣嘅魚肉燒賣only.
真係永遠唔會再去呢間餐廳…
開呢個户口就係為咗比呢間野差評

真係伏到冇得再伏!!

睇落幾乾淨,出面個景都好靚

啲牛肉片種要點燒都好韌,燒細舊先好少少…
而海鮮只有一樣,咖喱魷魚,又韌又唔新鮮。
燒蔬菜就好少少,食落ok,但種類不多,脆玉瓜都冇。

佢有4款炸物放出黎,四樣(咖喱角,[類似]麥樂雞,春卷,薯條)都暖暖地,佢地啲味,貌相,質素同你係超市雪櫃買番黎再翻熱嘅係一樣……點解可以整依啲野出黎比人食,嗰舊類似麥樂雞嘅我都寧願食McDonald都唔食佢!

熟食都有幾多野揀,個人就少食開,只試了魚香茄子,味道不錯。但隔離嘅牌蒸點心亦吸引咗我目光,點知佢原來只係你樓下轉角小食店有賣嘅魚肉燒賣only...好失望。

另外,佢平日午市係冇刺身食嘅,壽司只有3,4款,想去食呢啲嘅食家要留意。同埋佢壽司唔係話好特別/有特色,淺嘗過就冇再食。

最後到到甜品,係比較令我滿意嘅部分,佢有雪條,pancake,格仔餅DIY, 無奈比人一種感覺間餐廳係冇人手,全部要客人自己整。本人滿意之處在於佢荔枝味雪糕好好食,但cookie n creme 係冇cookie味。粉槳浠,整完pancake一夾就散,提供餡料只有花生醬,煉奶和白砂糖。

總括而言,呢$100係貼錢買難受,真係第一次食buffet食都咁嬲,咁火。下次比多幾10蚊食樓下漢陽苑都好過呢間十倍。
題外話/補充資料: 服務員種要一夠鐘就叫我地走, 明明冇人等緊位 (食咗90mins)
2015-06-04
  • 雪糕