2015-06-01 9576 瀏覽
朋友生日 , 想食韓燒 , 之前表弟一直向我推薦韓舍 , 終於黎一探究竟。上禮拜想食但人太多於是放棄 , 今次五點半就入場 , 唔洗等。無油煙烤肉 , 啲食物味道淹得剛好 , 可惜種類少咗啲。推薦雞腎 , 好脆好爽口, 豬肉也是。仲有辣雞翼都正 , 燒三文魚肥油好多 , 都算香 , 牛同金沙骨就一般。蝦幾甜幾新鮮 , 食咗唔少。試咗豬腳薑 , 稍微酸咗少少。小食Ok強力推薦三文魚 ! 够肥够香 , 切得也厚。一次只可以攞四件 , 為此而走咗好多轉。甜品也令人驚喜 , 尤其是木糠杯 , 我同朋友每人食咗兩三杯 , 欲罷不能。細細件嘅cake都好味 , 咖啡蛋糕够濃味 , 苦甘苦甘 , 藍莓同士多啤梨都唔錯。芝士波麻麻地 , 泡芙還可以。朋友食完覺得好飽且滿意 , 美中不足的是 , 一係用餐時間太短 , 得一個半鐘 , 而燒野食本身就需要時間。二係凍飲太淡 , 茉莉花茶又太甜。三係服務態度差。四係衛生一般 , 好多碗碟睇起身好似無洗乾淨咁。埋完單有50蚊coupon送 , 四人或以上同行先可用 , 限期20日 , 可以考慮再黎。
小食Ok
甜品