青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
2018-01-08 230 瀏覽
係The Forest依個旺角新開嘅shopping Mall行街見到一間好靚嘅東南亞餐廳,裏邊嘅裝修令人有種舒服又優雅嘅感覺。我見行街行到咁上下有D肚餓就試吓啦。我好鍾意去雲石嘅枱面同埋啲D餐具。望住依杯甘靚嘅三色冰奶蓋真係會令人心情靚靚,心花怒放。面頭嘅龍鬚糖絲色彩繽紛,令到成杯三色冰嘅視覺效果提升。炒飯粒粒分明,除左炒飯裏邊有菠蘿之外,伴碟亦有燒菠蘿,夠晒juicy。仲有大量腰果同肉鬆,不過蟹肉份量就好似少咗。依碟青青青沙律真係夠晒青。除咗豬頸肉之外仲有青檸汁,青胡椒,青芒果,青木瓜同青瓜。夠晒清新爽口。食泰國菜當然唔少得拼盤我就揀咗細嘅,有魚餅,炸雞卷,庶蝦燒雞鎚同串燒。咖喱汁比較希身椰奶未更重,海鮮方面有魷魚,蜆同蝦。我最鍾意嘅係底層嘅茄子夠晒入味。
三色冰奶蓋

燒蘿蟹肉炒飯