本來和友人一行4人想去一壽司食6pm半價壽司,見實在太多人唯有退出再覓食行下行下行到兆萬中心,突然比幾個人圍住我地係咁塞傳單比我地幾張都係韓燒同放題,其中一個女仔不斷推薦雷門,仲話會送海膽帶子果D我地見佢張liftlet 都幾多款式又唔貴(178加1),咁就諗住試下點知原來間野唔係兆萬中心,而係係另一條街個女仔一直帶我地上去仲一齊入lift都幾客氣上到去就話,依法個人客係我既,我地聽到都覺得好奇怪,不過算啦餐廳內部都幾up dup, 個地下又有水同野食D位都幾細,肥小小都坐唔落坐到落去咁第一時間就點野食,menu同傳單都冇咩分別第一樣一定係叫刺身啦刺身過左十分鐘說黎到,不過同liftlet都幾大出入。。。三文魚冇咩味,赤貝,甜蝦,虎蝦果D全部未溶雪,食落口仲有點腥味應該係壞左個刺身碟仲有D跡,唔知有冇洗過真係好過分,咁都可以出品比人食送既海膽已經出晒水,我地冇食之後輪到燒物:燒菠蘿ok不過好多蜜糖?好甜甜到食唔到牛柳粒第一碟ok,第二碟勁咸又未熟,掉左燒蠔幾有驚喜,個味好新鮮燒海蝦ok,但都係食得出係壞壞地壽司方面:三文魚幾好,手握size ok帆立貝食落擺左好耐,成舊散晒出晒水黑松露
行下行下行到兆萬中心,突然比幾個人圍住我地係咁塞傳單比我地
點知原來間野唔係兆萬中心,而係係另一條街
個女仔一直帶我地上去仲一齊入lift都幾客氣

餐廳內部都幾up dup, 個地下又有水同野食
D位都幾細,肥小小都坐唔落
坐到落去咁第一時間就點野食,menu同傳單都冇咩分別
第一樣一定係叫刺身
刺身過左十分鐘說黎到,不過同liftlet都幾大出入。。。
三文魚冇咩味,
赤貝,甜蝦,虎蝦果D全部未溶雪,食落口仲有點腥味應該係壞左
刺身碟仲有D跡,唔知有冇洗過
真係好過分,咁都可以出品比人食
送既海膽已經出晒水,我地冇食

之後輪到燒物:
燒菠蘿ok不過好多蜜糖?好甜甜到食唔到
牛柳粒第一碟ok,第二碟勁咸又未熟,掉左
燒蠔幾有驚喜,個味好新鮮
燒海蝦ok,但都係食得出係壞壞地

壽司方面:
三文魚幾好,手握size ok
帆立貝食落擺左好耐,成舊散晒出晒水
黑松露壽司又係好怪,同平時食既完全唔同(食過幾間既黑松露壽司

面鼓湯:係溝出黎,但粉唔夠,完全好似似鹽水,完全唔得

飲品方面咸柑桔又話冇貨,我好想飲

甜品:(一台只可叫一次,會否太少)
豆腐花係百福的=.=有D難接受
其他朋友食話ok我冇食到

唯一讚揚是店內員工好勤力,一叫即到,但由於為左賺錢食桌太多通道太少,成條路好迫,變相店員要跑好多轉又撞到D客(唔關店員事,係餐廳問題)
眼前個個店員都有點疲倦,希望擺位方面改善一下,當然還有食物

其實好食既餐廳會人傳人,有問題既餐廳就慢慢冇人會去
咁樣真的太過分
2016-03-24