2013-07-16 72 瀏覽
經過多次依間餐廳,不過都無入過去食,今次行到累,門面裝修係有d色彩,價錢又唔貴,就是走左入去試下! 八點幾唔洗排隊,不過差不多全場滿座,心諗都唔會好差啩…4大1小,點左3個餐組合,一個餐都有4款食物飲品,好似幾平,又可以share一齊食! 點餐至追order,服務員都係無咩笑容,可能大家都做左成日太累,所以我地無埋怨!首先3個餐湯到,分別係蕃茄湯,牛尾湯及南瓜湯! 牛尾湯,好濃好”杰”,味道一般,蕃茄湯好稀一般,南瓜湯無飲所以唔知道! 小食點左雞翼,三文魚凱撒沙律及蒜蓉包4件(忘記影相)! 雞翼大約得3隻,不過廚師把雞中翼再一分為二,變左6隻好似多左,雞中翼唔好咁炸就更好,點左醬汁先好味,我覺得係個醬好味過雞翼! 三文魚凱撒沙律的煙三文魚少得黎碎,沙律菜又唔太新鮮! 蒜蓉包(忘記影相)好香脆,不過有d焗得耐左! 熱食有什菜,咖哩豬扒飯和千島醬海鮮pizza! 什菜同名一樣好什,而且唔新鮮!! 咖哩豬扒飯就熱辣辣唔錯,炸豬扒外層炸得剛剛好,不過豬扒內層比較乾身,完全無肉汁,咖哩唔辣啱我! 千島醬海鮮pizza係薄身,焗得剛剛好,海鮮唔多得魷魚可見到,不過上層舖滿千島醬先加番分! 飲品依個
蕃茄湯,牛尾湯及南瓜湯
雞翼
三文魚凱撒沙律
三文魚凱撒沙律的煙三文魚少得黎碎,沙律菜又唔太新鮮!
什菜
什菜同名一樣好什,而且唔新鮮!!
咖哩豬扒飯
千島醬海鮮pizza
2杯不同的芒果特飲及士多啤梨特飲
飲品依個時候先到,係2杯不同的芒果特飲及士多啤梨特飲! 我飲的其中一杯芒果特飲上層有一球芒果雪糕,下層似芒果奶昔唔錯! 其餘2杯朋友都飲哂,我估都唔錯!最後甜品同樣3款,雲呢拿雪糕配tiramisu,朱古力雪糕配薄”撐”和雲呢拿雪糕配迷你西多士五件! 3樣同時間黎到,3款既雪糕都差不多溶哂!
雲呢拿雪糕配迷你西多士五件
個人認為雲呢拿雪糕配迷你西多士五件係最好,因為西多士熱辣辣,入面花生醬又溶溶地,外層蜜糖香甜!
雲呢拿雪糕配tiramisu
雲呢拿雪糕配tiramisu,tiramisu酒味好濃,落多左好多酒,太濕淋淋既感覺!
朱古力雪糕配薄”撐”
朱古力雪糕配薄”撐”難食,個樣一d唔都吸引!
2013-07-13
2杯不同的芒果特飲及士多啤梨特飲