2016-06-19 12982 瀏覽
3條友行完旺角,買完野睇完戲,肚餓又係時間食晚餐最終我地都係揀左築地番本因為覺得,差唔多價錢,又可以放題,又可以食蒸氣鍋,應該係最抵我好鍾意築地番本的小食,細細碟,份量唔多,味道又好焗蠔焗帶子,雖然焗出來蠔比較細隻,不過味道非常唔錯,嫌細唔緊要,因為是任食,可以叫多幾round補返數。 食日本野,緊係要叫杯清酒助慶,味道都ok壽司刺身唔少得壽司細細舊,唔怕食得多太飽,都係過穩下,有d飯氣始終覺得比較滿足刺身種類都幾多,非常新鮮,新鮮到師博都唔記得放冰,好彩真係夠新鮮,好快俾我地一掃而空,無肚痛! 最鍾意三文魚,入口個種魚香好吸引! 最後我地來築地一定會叫既蒸氣鍋第一round食下雞件同蔬菜我超鐘意蒸完既雞件,好滑,好鮮味而用菜做底,雞既精華味道都入哂菜入面之後,菜菜變得更甜更好味,大愛! 之後再蒸海鮮,因為沒加任何調味料,味道比較清,但好嫩口好原始既味道覺得淡,我會加一丁點鼓油,好ok,好健康! 到最後,就係蒸鍋底的粥收集所有食物精華之後,粥帶有蔬菜海鮮味道,但我覺得,本身已經有料,有點重味,不過還是引誘到我吃了一碗。Good Choice ~

3條友行完旺角,買完野睇完戲,肚餓又係時間食晚餐

最終我地都係揀左築地番本

我好鍾意築地番本的小食,細細碟,份量唔多,味道又好

食日本野,緊係要叫杯清酒助慶,味道都ok

壽司刺身唔少得

最鍾意三文魚,入口個種魚香好吸引!
最後我地來築地一定會叫既蒸氣鍋

第一round食下雞件同蔬菜
我超鐘意蒸完既雞件,好滑,好鮮味

覺得淡,我會加一丁點鼓油,好ok,好健康!
到最後,就係蒸鍋底的粥

Good Choice ~

題外話/補充資料: 蒸氣鍋要3人以上才可以點啊~