再遇優質 築地番本 必叫甜品 banana上星期一同個朋友喺旺角行街順便食飯今次去左築地番本,呢幢大廈有好幾家好好食嘅嘢食,所以行吓行吓有行返嚟呢度啦!築地範本嘅時間選擇到幾多每一晚有四個時段可以揀,另外仲有一個係無限時間,當然啦價錢就會貴啲,同埋適合啲大胃王食啦!是日我哋六點幾已經嚟到食兩個鐘頭乜都夠啦!幾鍾意呢一度嘅本身入場費價位唔貴,o啲刺身都幾OK,但係如果只要加多$88就可以有更加多嘅高級刺身可以選擇!同朋友食當然就可以叫加$88嘅超正刺身任食啦!但如果同屋企人食就食唔加錢已經好OK啦!咁樣同媽咪講會覺得哎呀!慳咗錢吖!咁今次我同另外個朋友都係鍾意食刺身嘅,所以就叫加多左$88食特選刺身啦!特選刺身嘅焦點所在當然就係手掌咁大條嘅紅蝦啦!二另外一個好吸引我嘅,就係新鮮美味嘅帶子刺身!帶子刺身元粒上冇切開,紅蝦大隻爽口鮮甜$88真係好抵!返叫返叫!大家可能唔係好信睇吓個對比圖就知。如果唔加$88,佢哋都有其他唔同嘅刺身供應,而且都新鮮好味,選擇很多!不過當然啦重點就落咗响精選刺身嗰度啦。哈哈!另外要睇嘅就係佢哋嘅飲品選擇真係好多喎除咗有常見嘅汽水,仲有梅酒清酒同啤酒,另外仲有大家
再遇優質 築地番本 必叫甜品 banana
是日我哋六點幾已經嚟到食兩個鐘頭乜都夠啦!
大家可能唔係好信睇吓個對比圖就知。
另外要睇嘅就係佢哋嘅飲品選擇真係好多喎除咗有常見嘅汽水,仲有梅酒清酒同啤酒,另外仲有大家都一定會記得而且好有印象嘅揚業成旗下產品!
佢哋有個白汁煮青口都好好食,白汁味香濃帶少少芝士質感,青口大隻而且份量都好多!
見到隔離枱食緊新出嘅蒸氣火鍋,唔知點解自己冇呢?嬲嬲地就走去問下侍應!原來呢只要三個人以上就可以食放題之外仲食蒸氣火鍋架!下次利息要約三個人先得!
其他嘢食例如天婦羅,寸燒等等都做得好出色,天婦羅唔會太油而且好新鮮!
好多時放題甜品方面嘅質素呢就會同鹹野爭一大截,但呢一度嘅甜品質素全部都幾好!啫喱奶凍等等,幾個都好不錯!
最後要讚嘅就係等左好耐,本身諗住唔繼續等,但係又泥到,而食賣相麻麻,但食落好好食嘅朱古力炸香蕉!外脆內軟香蕉味香濃!唔怪得佢係必食推介啦!所以等咁耐都值得嘅!
仲有呢度都唔會好迫, 而且坐得舒適. 服務員態度好好. 加茶換碟等等,全部都唔使叫,會好nice 咁幫忙啊!質素很高嘅放題啊?
番本日式放題
Banmoto Japanese All You Can Eat Restaurant
旺角西洋菜南街168號3樓全層